Antena 3 CNN Politică Elena Udrea, în presa italiană: "Pupila lui Băsescu" s-a distins în campanie gestionând fonduri publice "suspecte" (FOTO)

Elena Udrea, în presa italiană: "Pupila lui Băsescu" s-a distins în campanie gestionând fonduri publice "suspecte" (FOTO)

Elena Udrea, în presa italiană: "Pupila lui Băsescu" s-a distins în campanie gestionând fonduri publice "suspecte" (FOTO)
06 Ian 2010   •   09:44

Elena Udrea apare din nou în presa internaţională. De această dată într-o revistă, alături de preşedintele Traian Băsescu. Jurnaliştii de la Gente, una dintre cele mai cunoscute reviste din Italia, scriu despre numirea "ex-modelului" Udrea în funcţia de ministru, despre fondurile europene pe care aceasta le va gestiona, dar şi despre alte fonduri publice "suspecte" folosite în favoarea preşedintelui reales în timpul campaniei electorale.

?Românca Elena Udrea, ex-model, a fost investită cu gestionarea banilor UE. Dar cei de la Bruxelles au rămas perplecşi: se pare că s-au folosit fonduri suspecte în timpul campaniei electorale a preşedintelui Băsescu şi s-au încredinţat achiziţii publice soţului manager?, scriu jurnaliştii italieni.

"Ministra blondă de 3 miliarde de euro" este considerată de către autorul articolului o protejată a lui Traian Băsescu, şeful statului fiind descris drept "naşul Elenei în politică".

?Pupila lui Băsescu (care s-a prezentat la aceste alegeri ca omul anti-corupţie) s-a distins imediat în campania electorală a preşedintelui reconfirmat gestionând fonduri publice suspecte în favoarea acestuia?, se arată în articol.

?Este un fapt clar că guvernul României este sub lentilele experţilor economici ai UE. Bruxelles-ul avertizează: Vom veghea asupra destinaţiei fondurilor europene gestionate de Elena Udrea?, mai notează jurnaliştii italieni.




Sursă foto: flickr.com

Aceasta nu este singura publicaţie străină în care se vorbeşte despre numirea Elenei Udrea în fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

La finalul lunii decembrie, jurnaliştii de la The Sunday Times scriau că Udrea va gestiona fondurile europene destinate ţării noastre, deşi a fost în centrul mai multor scandaluri politice.

Despre acest subiect au mai scris, de asemenea, EU Observer, ziarul italian Corriere della Sera şi publicaţia germană Die Welt.

În România, articolul publicat în revista Gente a fost prezentat iniţial de către jurnalistul Cristian Şuţu, pe blogul său, sutu.ro.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: Elena Udrea Campanie fonduri ministru turism
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close