Antena 3 CNN Politică Elena Udrea, intermediarul ghioceilor otrăviţi pasaţi între Geoană şi Băsescu

Elena Udrea, intermediarul ghioceilor otrăviţi pasaţi între Geoană şi Băsescu

Elena Udrea, intermediarul ghioceilor otrăviţi pasaţi între Geoană şi Băsescu
Sursa foto: Elena Udrea
10 Mar 2009   •   11:36

De cum a răsărit ghiocelul, tonusul politic combativ a revenit deschis la nivelul partenerilor de guvernare. Temperatura apelor termale de la Geoagiu Băi au înfierbântat minţile sociale-democrate, susţine ministrul Turismului Elena Udrea, într-o postare pe blogul său, datată de Ziua Femeii, 8 martie. Ca de obicei, Udrea a prefigurat din nou atacul pe care favoritul său politic, preşedintele Traian Băsescu, urma să-l aibă la adresa liderului PSD, Mircea Geoană.

?De la înălţimea scaunului său de Preşedinte al Senatului, Mircea Geoană ar trebui să-şi spună supărările miniştrilor lui în şedinţele de partid, fie să le prezinte în şedintele coaliţiei? mai afirmă Udrea, care pune atacurile PSD pe seama începutului noului sezon de turism electoral.

Postarea Elenei Udrea a prefigurat conflictul deschis dintre Geoană şi Băsescu de la începutul acestei săptămâni. Un atac mult mai dur a avut la televiziunea publică, preşedintele Traian Băsescu, care a declarat, luni seara, că Mircea Geoană nu mai era preşedintele partidului, dacă PSD rămânea în opoziţie, şi că aşteaptă din partea acestuia să aibă "bun simţ".

Atacurile verbal lansate la adresa PDL de către liderii social-democraţi au făcut-o pe Udrea să uite de 8 martie şi să înceapă să arunce cu ghiocei politici cu dedicaţie spre preşedintele PSD, Mircea Geoană. Criticii obişnuiţi ai guvernare de genul Adrian Năstase şi Marian Vanghelie au lăsat-o rece pe ministrul democrat-liberal al Turismului.

"Nu mă miră deloc atitudinea lui Marian Vanghelie şi nici vorbele lui Adrian Năstase, în principal deoarece aceştia s-au opus constituirii coaliţiei PD-L ? PSD. Cei doi sunt consecvenţi, cu orice prilej atacă Guvernul fiindcă au propriile lor supărări" scrie Udrea.

În schimb, atitudinea liderului PSD Mircea Geoană care a declarat că actuala guvernare a pierdut 3 luni cu aşezatul pe poziţii, motiv pentru care nu există încă un pachet anti-criză coerent, reprezintă ţinta postării elenei Udrea.

Udrea: ?Mircea Geoană se detaşează de alianţa PD-L - PSD?

"În timp ce în Guvern PSD participa la decizii de aceeaşi parte a baricadei cu PD-L şi cu Preşedintele Băsescu, în afara Guvernului, mai precis în staţiunea Geoagiu Băi, PSD se dezicea de guvernare şi de Preşedinte. De la înălţimea scaunului său de Preşedinte al Senatului, Mircea Geoană se detaşează de alianţa PD-L - PSD, ca şi cum nu ar fi fost unul dintre artizanii acesteia. Tot el dă sfaturi la televizor actualului Guvern, de parcă miniştrii PSD nu i-ar fi subordonaţi. Dacă are idei sau supărări legate de guvernare ar trebui fie să le spună miniştrilor lui în şedinţele de partid, fie să le prezinte în şedintele coaliţiei", mai afirmă ministrul pe blogul său.

Ea pune zelul atacurilor PSD la adresa PDL pe seama temperaturii apei termale de la Geoagiu Băi dar şi a deschiderii noului sezon de turism electoral.

"Prezenţi la Geoagiu, liderii PSD care nu au participat la şedinţa de Guvern de sâmbătă s-au înfierbântat, poate chiar din cauza temperaturii apei termale, atât de tare încât au confundat puterea cu opoziţia. Dualitatea PSD ar fi fost mai greu de înţeles dacă nu am şti că ne găsim la începutul unui nou sezon de turism ? electoral? conchide Udrea.

Băsescu: ?Geoană o să rămână virgin dacă îşi pune centura de castitate?

Postarea sa critică a prefigurat atacul mult mai dur al preşedintelui Traian Băsescu. Iritat de aprecierile lui Geoană la adresa discursului ţinut luni în faţa plenului Parlamentului reunit, Băsescu a remintit că în cazul în care PSD rămânea în opoziţie, Mircea Geoană nu mai era preşedintele partidului.

Prezent la postul public de televiziune , şefului statului i-a sărit ţandăra atunci când i s-a amintit declaraţia liderului PSD, Mircea Geoană, referitoare la FMI, în care acesta îşi exprima speranţa ca centura de siguranţă reprezentată de un acord cu Fondul să nu se transforme într-una de castitate.

"O să rămână virgin dacă îşi pune centura de castitate. Eu cred că asta i se întâmplă. Dar o să mai facem tot ce se poate ca, fiind al doilea om în stat, să-i oferim o centură de castitate, să şi-o pună", a replicat Băsescu.
Amintindu-i-se de declaraţiile lui Geoană că n-ar fi ştiut de plecarea unei delegaţii la FMI, Băsescu a sugerat că acesta n-ar fi fost de găsit, fiind plecat la manifestări ale tineretului din partid.

"Dacă ar fi stat mai mult pe-acasă şi nu era prin staţiunile alea, la manifestările astea ale tineretului, împreună cu domnul Vanghele - că văd că-i creează inspiraţie profundă domnul Vanghele lui Mircea Geoană, îl energizează şi-i pune centură de castitate şi-l face să fie şi agresiv, câteodată" a continuat şeful statului.

"Dar el e în Guvern?" a întrebat retoric Traian Băsescu referindu-se la o altă declaraţie a lui Mircea Geoană, potrivit căreia Guvernul ar acţiona "pe şest". "Eu sunt executiv. Da? Preşedintele României este parte a structurii executive. El este Guvern? Sau nu ştie ce e? Deocamdată, el e Parlament. Şi, dacă tot nu-l poţi găsi la telefon, că-i ocupat cu tineretul şi cu domn Vanghele, n-o să-l caut să-i raportez", a detaliat Băsescu.

Traian Băsescu a ţinut să precizeze că, fără el, Mircea Geoană nu ar fi supravieţuit politic."Dacă rămânea în opoziţie, azi nu mai era preşedintele PSD. Nu mi-e dator, dar bun simţ poate să aibă", a conchis Băsescu.

Marius Vulpe,Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close