Antena 3 CNN Politică Elena Udrea, mare moşiereasă la Nana

Elena Udrea, mare moşiereasă la Nana

Elena Udrea, mare moşiereasă la Nana
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Iun 2014   •   13:31
Elena Udrea a dat lovitura. A cheltuit într-un singur an peste 1 milion de euro, fără a pune la socoteală cele 21 de terenuri cumpărate lângă moşia lui Traian Băsescu, şi i-au şi rămas în conturi peste 300.000 de euro. 
 
Majoritatea banilor s-au dus în cele patru firme pe care blonda de la Cotroceni le-a înfiinţat anul  trecut şi care, pînă acum, au produs doar pierderi. Lozul câştigător a fost însă Dorin Cocoş, care i-a dat, după divorţ, bani şi proprietăţi.  
 
Elena Udrea a devenit vecina de moşie a preşedintelui Traian Băsescu, achiziţionând nu mai puţin de 21 de terenuri în judeţul Călăraşi. 47 de hectare de pâmânt a cumpărat Elena Udrea în ultimul an şi jumătate în comunele Nana, Sohatu, Gurbăneşti şi Săruleşti. Valoarea totală a terenurilor nu este menţionată în declaraţia de avere. 
 
Conturile Elenei Udrea s-au umflat după divorţul de Dorin Cocoş cu 460 000 de euro. Ea a primit de asemenea şi case şi maşini pe care le deţinea împreuna cu omul de afaceri. 
 
În anul 2014, Elena Udrea a vândut o casă şi un teren în judeţul Ilfov pe care a încasat 165 000 de euro şi un alt imobil în Bucureşti contra sumei de 90 000 de euro. De asemenea, Udrea a mai vândut un autoturism de lux pentru doar 5 000 de euro. 
 
Cumpărătorul bolidului de lux este cel care îi administrează Elenei Udrea afacerea de la Nana. Liberiu-Tudor Breazu, un împătimit excentric al vieţii de noapte, supranumit în lumea mondenă cu apelativul Cici. De altfel, Breazu se recomanda pe vremea când Elena Udrea era şefă la Turism, consilier în minister. 
 
Din 2013, şefa PMP este acţionar în 4 firme, cărora le-a împrumutat în total 900.000 de euro. Una dintre aceste firme, Agro Green Nana SRL, unde Udrea este acţionar unic, se ocupă de lucrarea terenurilor agricole, inclusiv a celor deţinute de Ioana Băsescu în comuna NANA.
 
Conform declaraţieI de averea, Elena Udrea a împrumutat 2 persoane fizice cu suma de 10.000 de euro.
 
Elena Udrea n-a renunţat nici acum la bijuteriile de lux. Numai în primele 5 luni ale acestui an Udrea şi-a cumpărat sau a primit bijuterii din aur şi argint în valoare de 50 000 de euro.
 
În conturi, Elena Udrea are 320 000 de euro, cu aproximativ 500 000 de euro mai puţin faţă de anul trecut, semn că a cheltuit banii pe moşia din Călăraşi.
 
În declaraţia de avere a Elenei Udrea mai apar 6 case şi 2 maşini.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close