Antena 3 CNN Politică Elena Udrea: PDL trebuie să fie pragmatic şi să câştige din parteneriatul cu preşedintele Traian Băsescu

Elena Udrea: PDL trebuie să fie pragmatic şi să câştige din parteneriatul cu preşedintele Traian Băsescu

Elena Udrea: PDL trebuie să fie pragmatic şi să câştige din parteneriatul cu preşedintele Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mar 2013   •   18:10

Candidatul la şefia PDL Elena Udrea afirmă că formaţiunea trebuie să fie pragmatică şi să câştige din parteneriatul cu preşedintele Traian Băsescu, acest proiect de colaborare fiind cel care "a  însemnat tot succesul politic al acestui partid", conform Mediafax.
   
Elena Udrea a declarat, duminică, presei, la Târgu Mureş, unde şi-a prezentat moţiunea în faţa a peste o sută de democrat-liberali, că formaţiunea trebuie să fie pragmatică şi să câştige din parteneriatul cu preşedintele Traian Băsescu.
   
"Susţinerea preşedintelui Traian Băsescu este foarte importantă, pentru că PDL are un proiect de colaborare, un parteneriat cu Traian Băsescu de mai bine de 10 ani, care a însemnat tot succesul politic al acestui partid. Am pornit împreună reforme importante pe care unele dintre ele ar trebui să le continuăm. PDL trebuie să fie un partid pragmatic care să câştige din faptul că are un partener ca Traian Băsescu, cel mai mare lider politic pe care România îl are astăzi. Şi atât timp cât mai este la Cotroceni şi după, sprijinul lui Traian Băsescu va fi important pentru construcţia unui PDL puternic şi a unei formaţiuni de centru-dreapta puternice", a spus Udrea.
   
Ea a afirmat că PDL trebuie să-şi dorească să continue acest parteneriat şi să se bucure de faptul că "cel mai credibil lider al dreptei, Traian Băsescu, "este un om care aparţine partidului şi care îşi doreşte în continuare să îi fie alături.
   
În timpul prezentării moţiunii, Elena Udrea a spus că ea crede că PDL are resurse să pornească pe un "drum de victorii" care să ducă partidul la guvernare "cel târziu în 2016", ea fiind susţinută şi de fostul lider al formaţiunii Emil Boc, care a spus că îşi doreşte ca noul preşedinte al PDL să fie capabil "să facă opoziţie la baionetă", iar Elena Udrea este un astfel de lider.
   
Boc a enumerat patru obiective importante pe care le vrea de la noul lider PDL: "să facă opoziţie redutabilă, dură, de fier la USL", să recâştige electoratul de dreapta care nu s-a dus la USL, dar nu s-a dus nici la vot, să păstreze "parteneriatul câştigător" pe care îl are cu Băsescu şi să readucă PDL la guvernare, "ca principală forţă politică a actului de guvernare", "nu ca anexă".
   
"Nu ca o anexă, nu - Doamne fereşte - înghiţit undeva, ci ca principala forţă a unei alianţe care să conducă România, ca noi să dăm tonul. De ce spun asta: pentru că noi am depăşit stadiul în care să jucăm rolul de partid mic", a arătat Boc, adăugând că "acest partid nu poate juca la joc mic", întrucât "PDL e FC Barcelona a României".

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close