Antena 3 CNN Politică Elevi și studenți din toată țara protestează în Piața Victoriei după ce Guvernul le-a tăiat gratuitatea la transport

Elevi și studenți din toată țara protestează în Piața Victoriei după ce Guvernul le-a tăiat gratuitatea la transport

Elevii au ieșit în stradă miercuri după ce Guvernul a anunţat eliminarea transportului gratuit pentru aceştia. Alături de ei sunt şi studenţii, revoltaţi de decizia Executivului de a le tăia gratuitatea biletelor la CFR, în schimb oferindu-le doar o reducere de 50%, la un număr limitat de călătorii.

Elevi și studenți din toată țara protestează în Piața Victoriei după ce Guvernul le-a tăiat gratuitatea la transport
de Mia Lungu    |    11 Feb 2021   •   10:30

Tinerii protestează miercuri în faţa Palatului Victoria. Aceștia cer politicienilor să nu dea Ordonanța prin care se anulează gratuitățile la transport.

Mai mulți elevi din Constanța au ajuns în această dimineață la București pentru a protesta în fața Guvernului, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Asociației Elevilor din Constanța.

Aceștia susțin că Executivul condus de Florin Cîțu ar discuta eliminarea gratuității pe mijloacele de transport pentru elevi, potrivit unui proiect de OUG aflat miercuri în primă lectură la Guvern.

Continuă protestele şi la Ministerul de Finanţe

Bugetarii au salariile îngheţate, sporurile plafonate, iar Executivul a redus indemnizaţiile.

Astfel, oamenii vin la uşa ministrului de Finanţe, în speranţa că se vor lua măsuri. Disperaţi sunt şi angajaţii de la privat. Oamenii sunt revoltaţi de creşterea salariului minim cu puţin peste 40 de lei şi consideră că majorarea este o bătaie de joc.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close