Antena 3 Politică Eliminarea pensiilor speciale, motiv de discordie în coaliție. Ghinea: "Nu este consens cu ce categorii să acoperim"

Eliminarea pensiilor speciale, motiv de discordie în coaliție. Ghinea: "Nu este consens cu ce categorii să acoperim"

de Maria Zărnescu    |    09 Iun 2021   •   23:42
Eliminarea pensiilor speciale, motiv de discordie în coaliție. Ghinea: "Nu este consens cu ce categorii să acoperim"
Sursa foto: Agerpres

Cristian Ghinea susține că există discuții în cadrul coaliție, cu privire la categoriile de pensii speciale ce ar trebui să fie eliminate.

Ministrul Proiectelor Europene a afirmat că USR PLUS susține eliminarea tuturor categoriilor de pensii speciale, iar în PNRR este menționat că acestea vor fi aduse în linia cu contributivitatea.

"Asta scrie acolo în PNRR, să aducem pensiile speciale în linie cu contributivitatea", a anunțat ministrul Proiectelor Europene.

Cristian Ghinea a fost întrebat dacă doar pensiile magistraților sunt cele intagibile, având în vedere decizia CCR, iar ministrul a precizat:

" În accepţiunea mea, da, dar nu este un consens în coaliţie pe acest subiect (...) Nu este consens cu ce categorii de pensii speciale să acoperim.

Am avut nenumărate discuţii pe acest  subiect, dar, cu cât ne apropiem mai mult de o decizie, cu atât problema se va acutiza şi trebuie să avem discuţia asta public.

Din punct de vedere al USR PLUS, toate pensiile speciale trebuie să fie pe masă. Avem nişte limite ale CCR, eu cred că aceste decizii ale CCR sunt greşite", a explicat ministrul, potrivit News.ro.

Totuși, ministrul Ghinea a explicat că toate partidele din coaliția de guvernare au fost de acord cu aplicarea principiului contributivității pentru pensiile speciale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close