Antena 3 CNN Politică Eliminarea pensiilor speciale, motiv de discordie în coaliție. Ghinea: "Nu este consens cu ce categorii să acoperim"

Eliminarea pensiilor speciale, motiv de discordie în coaliție. Ghinea: "Nu este consens cu ce categorii să acoperim"

Cristian Ghinea susține că există discuții în cadrul coaliție, cu privire la categoriile de pensii speciale ce ar trebui să fie eliminate.

Eliminarea pensiilor speciale, motiv de discordie în coaliție. Ghinea: "Nu este consens cu ce categorii să acoperim"
Sursa foto: Agerpres
de Maria Zărnescu    |    09 Iun 2021   •   23:42

Ministrul Proiectelor Europene a afirmat că USR PLUS susține eliminarea tuturor categoriilor de pensii speciale, iar în PNRR este menționat că acestea vor fi aduse în linia cu contributivitatea.

"Asta scrie acolo în PNRR, să aducem pensiile speciale în linie cu contributivitatea", a anunțat ministrul Proiectelor Europene.

Cristian Ghinea a fost întrebat dacă doar pensiile magistraților sunt cele intagibile, având în vedere decizia CCR, iar ministrul a precizat:

" În accepţiunea mea, da, dar nu este un consens în coaliţie pe acest subiect (...) Nu este consens cu ce categorii de pensii speciale să acoperim.

Am avut nenumărate discuţii pe acest  subiect, dar, cu cât ne apropiem mai mult de o decizie, cu atât problema se va acutiza şi trebuie să avem discuţia asta public.

Din punct de vedere al USR PLUS, toate pensiile speciale trebuie să fie pe masă. Avem nişte limite ale CCR, eu cred că aceste decizii ale CCR sunt greşite", a explicat ministrul, potrivit News.ro.

Totuși, ministrul Ghinea a explicat că toate partidele din coaliția de guvernare au fost de acord cu aplicarea principiului contributivității pentru pensiile speciale.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close