Antena 3 Politică Deputatul USR Emanuel Ungureanu: "Împărţirea în spitale COVID şi non-COVID, o greşeală uriaşă. Un act criminal! "

Deputatul USR Emanuel Ungureanu: "Împărţirea în spitale COVID şi non-COVID, o greşeală uriaşă. Un act criminal! "

de Georgiana Adam    |    10 Mai 2021   •   13:14
Deputatul USR Emanuel Ungureanu: "Împărţirea în spitale COVID şi non-COVID, o greşeală uriaşă. Un act criminal! "

Împărțirea în spitale COVID și non-COVID a fost o greșeală uriașă, potrivit deputatului USR PLUS Emanuel Ungureanu.

Ungureanu, membru al Comisiei parlamentare de Sănătate, solicită redeschiderea spitalelor pentru pacienții non-COVID.

"Sunt extrem de îngrijorat pentru accesul pacienților în spitale, care încă este destul de limitat în foarte multe spitale, din cauza acestei împărțiri criminale în spitale COVID și non-COVID. Am spus că asta este o greșeală uriașă și totuși statul român a făcut-o de atât de multe luni”, a spus deputatul într-o emisiune la RFI.

Ungureanu a reiterat ceea ce Antena 3 a prezentat deja, şi anume, situaţia de la Spitalul Foişor din Bucureşti.

Emanuel Ungureanu: Spitalul Foişor trebuie redat pacienţilor. Acolo sunt doar 5 pacienţi COVID

"De dimineață am vorbit la Spitalul Foișor, acolo avem doar cinci pacienți la ATI pe zona de Covid, cât ține acea stație de oxigen, care a fost forțată, din punctul meu de vedere, în mod inconștient de către DSU.

Spitalul Foișor trebuie redat pacienților cu probleme ortopedice. Acei cinci pacienți ar fi trebuit să fie deja transferați în altă parte, pentru că nu poate să țină acel ATI două circuite.

Am vorbit la Spitalul Colentina și în câteva zile se va redeschide în sfârșit pentru toți pacienții, mai ales pentru cei cu boli rare, care au fost neglijați nepermis de statul român în aceste luni, un an și aproape patru luni. Spitalul din Râmnicu Sărat, pentru că eu sunt deputat USR PLUS de Buzău, se va redeshide astăzi, cel târziu mâine, pentru toți pacienții.

Spitalul Witting din București, atenție, pe 330 de paturi are cinci pacienți în tot spitalul doar cu Covid, trei în zona ATI și doi pe secție, deci avem medici care șomează de 14 luni și totuși își primesc salariile și pacienții nu au unde să meargă”, precizează Emanuel Ungureanu.

El a menţionat că a cerut o statistică cu toate spitalele din România care interzic, încă, accesul pacienților non-COVID în spitale.

"Nu sunt mulțumit deloc de DSP-uri. Este o lentoare acolo și o incompetență de nedescris (...). Este un act criminal faptul că am discriminat atât de mulți pacienți”, a concluziona deputatul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close