Antena 3 CNN Politică USR-PLUS vrea capul lui Cîţu pentru eşecul campaniei de vaccinare

USR-PLUS vrea capul lui Cîţu pentru eşecul campaniei de vaccinare

Premierul Florin Cîţu şi secretarul de stat Raed Arafat ar trebui să răspundă pentru eşecul campaniei de vaccinare, spune deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu. 

USR-PLUS vrea capul lui Cîţu pentru eşecul campaniei de vaccinare
Sursa foto: Colaj Hepta/gov.ro
de Milena Niță    |    02 Aug 2021   •   10:00

Acesta cataloghează campania de vaccinare drept "un eşec" şi acuză autorităţile că au cumpărat prea multe doze de vaccin, în loc să încurajeze testarea gratuită pentru depistarea virusului Sars CoV-2, potrivit adevarul.ro.

Pentru numărul mic de oameni vaccinaţi, Ungureanu îi consideră vinovaţi şi pe premierul Florin Cîţu, şi pe secretarul de stat Raed Arafat. 

Emanuel Ungureanu: "Domnul Arafat şi domnul Cîţu trebuie să răspundă pentru rezultatele campaniei de vaccinare"

Deputatul este de părere că doar prin exemplul personal, oamenii ar putea fi convinşi de beneficiile vaccinării anti-COVID. 

În opinia lui Emanuel Ungureanu, "domnul Arafat şi domnul Cîţu trebuie să răspundă" pentru rezultatele campaniei de vaccinare. 

"Din lipsă de informare, din păcate, autorităţile s-au decredibilizat în faţa oamenilor. Şi aici aş vrea să spun un lucru important: s-au cumpărat 120 de milioane de vaccinuri. 

Ungureanu: "Când Vlad Voiculescu a vrut să aibă un cuvânt de spus în vaccinare, domnul Cîţu a spus că se ocupă el"

Această campanie de vaccinare şi această campanie de informare a fost coordonată de către domnul Cîţu şi de către domnul Arafat. Şi aici clar, a fost un eşec, pentru că dacă cumperi 120 de milioane de doze de vaccinuri în condiţiile în care ştii sigur că nu aveai cui să-i dai, nici măcar patru doze de vaccin dacă ar fi fost pe fiecare cetăţean român vaccinabil şi tot erau mai multe vaccinuri cumpărate. 

S-ar fi putut cumpăra mai multe teste, se putea testa gratuit mult mai mult. (...) Când domnul Vlad Voiculescu a vrut să aibă un cuvânt de spus în vaccinare, domnul Cîţu a spus că se ocupă el de campania asta, punct. Deci aici s-au împărţit lucrurile cât se poate de clar", a adăugat reprezentantul USR-PLUS.
 

×
Subiecte în articol: Emanuel Ungureanu vaccinare Florin Cîțu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close