Antena 3 CNN Politică Emil Boc a câştigat alegerile PDL, cu 855 de voturi

Emil Boc a câştigat alegerile PDL, cu 855 de voturi

Emil Boc a câştigat alegerile PDL, cu 855 de voturi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Mai 2011   •   10:45
UPDATE 20:40. Emil Boc a câştigat alegerile din PDL, cu 855 de voturi, în timp ce contracandidaţii săi, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu, au obţinut 498, respectiv 55 de voturi.

UPDATE 20:30.
Potrivit unor surse, Emil Boc a fost reales în funcţia de preşedinte al PDL. Rezultatul oficial al votului va fi anunţat în scurt timp.

UPDATE 20:00.
Votarea pentru alegerea noului preşedinte al PDL s-a încheiat după mai bine de o oră. Rezultatul votului va fi anunţat în scurt timp.

Votarea a durat aproximativ o oră şi jumătate.
   
Pentru funcţia de preşedinte al PDL candidează Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu.
   
Delegaţii au votat şi preşedinţii Comisiilor de Integritate şi Litigii, respectiv de Revizie şi Control.
   
În timpul desfăşurării votului, numeroşi delegaţi s-au fotografiat cu Elena Băsescu şi Elena Udrea.

UPDATE 18:30.
Cei peste 1.300 de delegaţi de la Convenţia Naţională a PDL au început să voteze preşedintele partidului.

UPDATE 18:15. În scurt timp, delegaţii la Convenţia Naţională a PDL vor vota preşedintele partidului.

UPDATE 16:25.
Candidatul la şefia PDL Vasile Blaga a susţinut, sâmbătă, la Convenţia Naţională, că "partidul nu funcţionează" şi că este nevoie de o schimbare şi de o nouă strategie pentru a câştiga alegerile din anul 2012, informează Mediafax.

"Am spus acum ceva timp că, dacă lucrurile nu vor merge bine în partid, voi candida. Timpul scurt mi-a spus că trebuie să o fac. Acest partid nu funcţionează", a susţinut Vasile Blaga, în faţa delegaţilor la Convenţia Naţională a PDL.
   
El a reclamat şi "hotărârea nedreaptă a BPN" prin care mii de reprezentanţii ai partidului nu au putut veni la Convenţia Naţională.
   
Vasile Blaga a susţinut că partidul are nevoie de "o schimbare", de "un nou început", de "o nouă strategie" pentru a guverna până în 2012, pentru a câştiga alegerile şi pentru a continua guvernarea.
   
"În acest partid singura decizie pe care o luăm este de a nu lua nicio decizie", a mai susţinut Blaga, subliniind că în BPN nu se mai iau niciun fel de decizii.
   
Pe de altă parte, Vasile Blaga a spus că alegerile interne nu sunt uşoare şi "se mai aprind spriritele", dar, până la urmă, sunt discuţii între colegi.
   
El a mai spus că nu are "inamici în politică", ci "adversari", care sunt în USL.

 


UPDATE 16:00.
Vasile Blaga îşi susţine discursul în cadrul Convenţiei Naţionale a PDL.

UPDATE 15:40.
Emil Boc a precizat, sâmbătă, la Convenţia Naţională a PDL, că are trei obiective la preşedinţia partidului, respectiv continuarea procesului de modernizare a ţării, continuarea guvernării şi reformarea în continuare a formaţiunii democrat-liberale, informează Mediafax.
   
Emil Boc a declarat că nu candidează împotriva nimănui, ci că victoriile de până acum să fie posibile şi în continuare.
   
"Suntem într-o competiţie internă, nu într-o confruntare. Confruntarea este în afară, cu cei din alianţa socialistă, care trebuie să rămână în opoziţie, unde le este locul", a adăugat el.
   
Boc a precizat apoi că are trei obiective la preşedinţia PDL: continuarea procesului de modernizare a ţării şi consolidarea PDL ca partid de dreapta; continuarea guvernării, câştigarea alegerilor din 2012 şi menţinerea PDL la guvernare împreună cu actualii parteneri de coaliţie; reformarea în continuare a PDL, pentru că orice partid trebuie să ţină pasul cu vremurile.

Discursul susţinut de Emil Boc

    
UPDATE 14:45.
Emil Boc îşi prezintă moţiunea. Candidatul pentru funcţia de preşedinte al PDL a prezentat înaintea discursului un filmuleţ despre pregătirea şi activitatea sa ca om politic până în prezent.

UPDATE 14:30
. Candidatul în cursa pentru şefia PDL Theodor Paleologu le-a spus, sâmbătă, delegaţilor PDL că are un loc liber printre susţinătorii săi şi a cerut ca o femeie să vină alături de el, informează Mediafax.

Cea care a răspuns invitaţiei a fost Andreea Paul Vass, consilier al premierului.
   
Paleologu a spus la începutul discursului său ţinut la Convenţia partidului că are un scaun gol în rândul susţinătorilor săi care se află pe scenă. "A rămas un loc liber, aş avea nevoie de o femeie curajoasă precum Electra în tragedia greacă să vină alături de mine sau inconştientă, pentru că şi inconştienţa are frumuseţea ei", a spus Paleologu, fiind aplaudat de delegaţii la Convenţia PDL.
   
Invitaţiei lui Paleologu i-a răspuns Andreea Paul Vass, care a urcat pe scena pe care se află cei trei candidaţi pentru şefia PDL, fiecare având dreptul să aibă alături cinci susţinători. Andreea Paul Vass s-a îmbrăţişat cu Paleologu, după care a ocupat locul liber alături de susţinătorii lui Paleologu, aflaţi pe scenă.

Discursul susţinut de Theodor Paleologu


UPDATE 14:15. Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu candidează pentru funcţia de preşedinte a Partidului Democrat Liberal. Cei trei candidaţi la şefia PDL îşi prezintă moţiunile. Obiectivul principal regăsit în programele celor trei candidaţi îl reprezintă câştigarea alegerilor locale şi parlamentare din 2012.

UPDATE 13:05.
Statutul PDL a fost adoptat, sâmbătă, de Convenţia naţională a partidului, a anunţat Emil Boc, precizând că au fost exprimate trei voturi împotrivă.
   
Emil Boc a anunţat, sâmbătă, că Statutul PDL a fost votat, fiind exprimate trei voturi împotrivă.
   
Anterior, Boc anunţase că din totalul de 1.420 de delegaţi, un număr de 1353 de delegaţi sunt "înscrişi  şi prezenţi în sală".
   
Noul statut al PDL a fost adoptat în 5 martie de CNC al partidului şi atunci înregistrându-se tot trei voturi împotrivă - cele ale lui Cristian Preda, Sever Voinescu şi Monica Macovei, cărora nu le-au fost acceptate criteriile de integritate propuse.

UPDATE 12:40.
Preşedintele Traian Băsescu a plecat de la Convenţia Nţională a PDL, după o oră de la sosirea la Palatul Parlamentului.
   
Înainte de a pleca, Traian Băsescu a dat mâna cu Emil Boc şi cu Vasile Blaga şi a salutat sala, în aplauzele participanţilor.
   
Preşedintele Băsescu a refuzat să facă declaraţii presei.

UPDATE 12:15.
Preşedintele Traian Băsescu şi-a încheiat discursul susţinut, sâmbătă, la Convenţia Naţională a PDL, tot cu voce tremurândă, dar şi cu lacrimi în ochi, spunându-le democrat-liberalilor ca la finalul zilei, după numărarea voturilor, să rămână împreună.

Băsescu le-a mulţumit lui Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Radu Berceanu, dar şi lui Liviu Negoiţă pentru parteneriatul pe care l-au avut şi pentru că nu mai candidează la nicio funcţie, informează Mediafax.
   
La finalul discursului rostit în deschiderea Convenţiei PDL, preşedintele le-a mulţumit textual lui Theodor Stolojan, Adriean Videanu şi Radu Berceanu. Despre aceştia, preşedintele a menţionat că "deşi rămân în partid, au considerat că generaţia lor trebuie să lase loc generaţiei mai tinere".
   
La final, şeful statului i-a mulţumit şi lui Liviu Negoiţă.
   
"Din păcate nu mai candidează nici Liviu Negoiţă. Îţi mulţumesc, Liviule", a mai spus preşedintele, care a dat mâna cu lideri PDL aflaţi pe scenă.

Discursul integral al lui Traian Băsescu


UPDATE 11:40
. Preşedintele Traian Băsescu le-a spus cu voce tremurândă, sâmbătă, participanţilor la Convenţia Naţională a PDL, că le mulţumeşte tuturor şi lui Emil Boc pentru că nu l-au dezamăgit.
   
"Bună ziua, bine v-am regăsit", a spus Traian Băsescu la începutul discursului său în faţa delegaţilor la Convenţia Naţională a PDL.
   
"Trebuie să recunosc că atunci când ne-am despărţit aveaţi 16%. (...) Între timp aţi ajuns un partid mare", a adăugat Băsescu.
   
El a amintit că în urmă cu şase ani îi preda ştafeta lui Emil Boc la şefia PDL.
   
"Vreau să-mi aduc aminte cu plăcere acel moment. (...) Vă mulţumesc tuturor şi preşedintelui Emil Boc pentru faptul că nu m-aţi dezamăgit", a mai spus Traian Băsescu, vizibil emoţionat, având vocea tremurândă.

Şeful statului a adăugat că ştie că sunt opinii în PDL în favoarea reducerii ritmului reformelor, pentru a câştiga electoral, dar a atras atenţia că, dacă se vor opri, democrat-liberalii vor pierde şi le-a cerut să continue procesul de transformare a statului.

UPDATE 11:20
. Convenţia Naţională a PDL a început, sâmbătă, la Palatul Parlamentului. Reuniunea a început cu inmnul PDL, "Verde-nrourat", în aplauzele întregii săli, după care a fost intonat imnul de stat al României.

Pe scenă se află întreaga conducere actuală a PDL. Preşedintele Traian Băsescu se află în primul rând al sălii. De asemenea, sunt prezenţi liderii UDMR şi UNPR, Kelemen Hunor şi, respectiv, Gabriel Oprea, precum şi liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Emil Boc a anunţat că 1.353 de delegaţi şi-au înscris prezenţa la reuniune şi a declarat deschise lucrările.
   
Noul preşedinte al PDL va fi ales sâmbătă de Convenţia Naţională a partidului, cei 1.409 delegaţi urmând să opteze pentru unul dintre cei trei candidaţi înscrişi în cursă: Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu.


Democrat-liberalii îşi aleg astăzi viitorul preşedinte de partid. Pentru funcţia de preşedinte PDL candidează Vasile Blaga, Emil Boc şi Theodor Paleologu.

Participanţii la Convenţia Naţională PDL sosesc la Palatul Parlamentului. 1.409 delegaţi din toată ţara participă la Convenţie.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu este aşteptat la Palatul Parlamentului.

Potriviti Mediafax, Vasile Blaga, candidat la şefia PDL, a declarat, sâmbătă, la sosirea la Palatul Parlamentului, că şi el crede că "scorul va fi strâns", precizând că este normal să aibă emoţii şi şi-a exprimat convingerea că alegerile din partid se vor desfăşura democratic.
   
Întrebat dacă are emoţii, Vasile Blaga a răspuns: "Oricine are emoţii. Nu poţi să nu ai emoţii. E vorba despre partidul pe care îl iubim şi în care suntem de atâţia ani. Nu am fost decât în acest partid".
   
El a apreciat că "scorul va fi strâns" la alegerile pentru şefia partidului.

Ştire în curs de actualizare.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close