Antena 3 CNN Politică Emil Boc a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca

Emil Boc a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca

Emil Boc a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca
05 Ian 2009   •   08:41

Emil Boc a renunţat, duminică, la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, prezentându-şi demisia cu o zi înaintea expirării termenului legal stabilit de lege pentru ieşirea din starea de incompatibilitate, potrivit Mediafax.
Demisia lui Emil Boc vine după ce preşedintele PD-L a fost numit premier, funcţie incompatibilă cu cea de primar al Clujului, conform legii administraţiei publice locale.
"Ultimele acte semnate de Emil Boc în calitate de primar au fost cele legate de construcţia viitorului stadion al oraşului şi a unei noi Săli Polivalente, respectiv, Protocolul de colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj în vederea construirii stadionului şi a Sălii Polivalente şi autorizaţia de construcţie a noului stadion municipal", se mai arată într-un comunicat emis de Primăria Municipiului Cluj Napoca.
Potrivit Legii 161/2003, Emil Boc a anunţat Consiliul Local Cluj-Napoca, printr-o adresă, că demisionează în 15 zile de la depunerea jurământului ca prim-ministru.
Demisia va fi transmisă, mai departe, Prefecturii Cluj, iar prefectul va emite ordinul privind încetarea mandatului de primar.
Conform legii, în maximum 90 de zile de la numirea unui primar interimar, urmează a se organiza alegeri parţiale. Timpul alocat campaniei electorale şi perioadei dintre cele două tururi de scrutin este redus la jumătate, 15 zile de campanie, respectiv o săptămână între cele două tururi.
Potrivit unor surse din PDL, la nivel local pentru candidatura la funcţia de edil al municipiului Cluj sunt avute în vedere două nume: actualul viceprimar Sorin Apostu şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, ambii apropiaţi ai lui Emil Boc.
Din partea celorlalte partide, presa locală vehiculează numele lui Remus Lăpuşan (PSD) şi Marius Nicoară (PNL), ca posibili contracandidaţi la această funcţie. Alegerile ar urma să aibă loc cel mai probabil la sfârşitul lunii martie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close