Antena 3 CNN Politică Emil Boc a solicitat Corpului de Control să efectueze o verificare la MAI

Emil Boc a solicitat Corpului de Control să efectueze o verificare la MAI

Emil Boc a solicitat Corpului de Control să efectueze o verificare la MAI
Sursa foto: Foto: INTACT Images
31 Mai 2011   •   18:14
Premierul Emil Boc a solicitat Corpului de Control să efectueze o verificare la Ministerul Administraţiei şi Internelor, spun surse oficiale. Solicitarea premierului a fost făcută la câteva zile după ce secretarul general din M.A.I. a fost arestat pentru fapte de corupţie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a precizat că este vorba de o anchetă administrativă şi că acest control a fost demarat din 19 mai, conform Mediafax.

"Corpul de Control al primului-ministru desfăşoară o anchetă administrativă la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Premierul a dispus efectuarea controlului încă din 19 mai, răspunzând unei solicitări din partea unui sindicat al poliţiştilor", a spus Ioana Muntean.

Laurenţiu Mironescu, secretarul general din MAI, a fost demis în urma implicării sale în fraudele din Portul Constanţa, a anunţat luni ministrul de Interne, Traian Igaş. Fostul secretar general al MAI a fost ridicat de anchetatori, luni, în jurul orei 13.15, de la locuinţa sa din Eforie Sud. El urmează să fie adus în Capitală pentru a fi audiat de procurorii DNA.

Ministrul Igaş a declarat, luni dimineaţă, că nu a ştiut despre ancheta DNA în cazul în care este implicat Laurenţiu Mironescu şi că, din câte a sesizat, este vorba despre perioada anterioară numirii acestuia în funcţia de la MAI. Ulterior, Igaş a fost chemat la sediul Guvernului, unde a discutat aproximativ o oră cu premierul Emil Boc.

Laurenţiu Mironescu, fostul secretar general al MAI, arestat pentru trafic de influenţă, le-a declarat judecătorilor că nu avea cum să facă parte din acelaşi grup infracţional cu senatorul PDL Mircea Banias pentru că sunt certaţi. În plus, Mironescu susţine că postul din minister l-a obţinut la propunerea ministrului Igaş, fără vreun sprijin politic.

Cu ocazia primei întrevederi, a venit ca o ofertă din partea ministrului Igaş, fără vreun fel de sprijin al Organizaţiei. (...) Mi-a pus în vedere, de la primul dialog pe care l-am avut împreună, că trebuie să mă dezbrac de calitatea de om politic, să acţionez ca un manager, iar în condiţiile în care nu ne înţelegm, ne salutăm la colţ de stradă şi ne strângem mâinile”, a declarat Mironescu.


×
Subiecte în articol: Emil Boc MAI Corpul de Control
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close