Antena 3 CNN Politică Emil Boc cere miniştrilor să redirecţioneze fondurile europene de la proiectele întârziate către altele

Emil Boc cere miniştrilor să redirecţioneze fondurile europene de la proiectele întârziate către altele

Emil Boc cere miniştrilor să redirecţioneze fondurile europene de la proiectele întârziate către altele
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Iul 2011   •   16:50

În cadrul şedinţei de joi a comitetului pentru fonduri UE, primul ministru al României, Emil Boc, a cerut miniştrilor să îi sancţioneze pe cei care înregistrează întârzieri în derularea contractelor astfel încât fondurile europene blocate să fie direcţionate către alte proiecte europene, informează Mediafax.

Autoritatea Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice va elabora seturi de instrucţiuni şi recomandări pentru autorităţile contractate referitoare la criteriile de selecţie şi verificare standard, situaţiile în care pot fi accelerate procedurile de achiziţii publice, precum şi alte măsuri de bune practici.

Premierul a declarat anterior că miniştrii au primit sarcina să rezilieze contractele UE care depăşesc nejustificat termenul de implementare sau în cazul cărora sunt descoperite licitaţii trucate.

Emil Boc a arătat că lucrurile stau destul de bine în ceea ce priveşte depunerea, aprobarea şi semnarea de contracte, dar cu mult mai prost la implementarea acestora, respectiv la rambursarea efectivă de bani din lucrările efectuate.

×
Subiecte în articol: Emil Boc absorbtie fonduri europene
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close