Antena 3 CNN Politică Emil Boc dă Clujul pe Bruxelles? Primarul a primit o funcție bună în capitala Belgiei

Emil Boc dă Clujul pe Bruxelles? Primarul a primit o funcție bună în capitala Belgiei

Emil Boc, primarul Clujului, a primit o funcție nouă în capitala Belgiei. "Mulțumesc colegilor mei din Comitetul European al Regiunilor pentru desemnare", a transmis el.

Emil Boc dă Clujul pe Bruxelles? Primarul a primit o funcție bună în capitala Belgiei
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2024   •   19:42

Emil Boc, primarul Clujului, a fost desemnat de Comitetul European al Regiunilor să fie Raportor pentru pachetul legislativ al Uniunii Europene care vizează Inteligența artificială.

"Comitetul European al Regiunilor: Am fost desemnat Raportor al CoR pe tema Inteligenței Artificiale (Pachet legislativ)

Mulțumesc colegilor mei din Comitetul European al Regiunilor pentru desemnarea mea în calitate de Raportor pentru pachetul legislativ al Uniunii Europene care vizează Inteligența artificială.

Inteligența artificială se dezvoltă rapid.

Inteligența artificială ne schimbă deja viața de zi cu zi. Și acesta este doar începutul. Utilizată cu înțelepciune și pe scară largă, inteligența artificială poate aduce beneficii mari oamenilor și societății, în general", a scrie Emil Boc, joi, pe pagina sa de Facebook.

Comitetul European al Regiunilor: Am fost desemnat Raportor al CoR pe tema Inteligenței Artificiale (Pachet...

Publicată de Emil Boc pe Joi, 22 februarie 2024

"Inteligența artificială ne schimbă și ne va schimba viața prin îmbunătățirea asistenței medicale (de exemplu, diagnosticele vor fi mai precise, se va asigura o prevenție mai bună a bolilor), creșterea eficienței agriculturii, contribuirea la atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea, îmbunătățirea eficienței sistemelor de producție cu ajutorul întreținerii bazate pe analiza predictivă, îmbunătățirea securității europenilor și în multe alte moduri pe care abia începem să ni le imaginăm.

În același timp, inteligenta artificială implică o serie de riscuri potențiale, cum ar fi un proces decizional opac, discriminarea de gen sau de alt tip, intruziunea în viața noastră privată sau utilizarea în scopuri infracționale", a transmis edilul.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close