Antena 3 CNN Politică Emil Boc: Dispare sporul de antenă şi cel pentru cunoaşterea limbilor străine

Emil Boc: Dispare sporul de antenă şi cel pentru cunoaşterea limbilor străine

Emil Boc: Dispare sporul de antenă şi cel pentru cunoaşterea limbilor străine
Sursa foto: emil boc
30 Ian 2009   •   21:11

Premierul a pus gând rău sporurilor de care beneficiază anumiţi bugetari. Emil Boc a anunţat că dispar sporul de antenă şi cel acordat pentru cunoaşterea limbilor străine. La fel şi stimulentele acordate angajaţilor statului, care, uneori ajung să depăşească de câteva ori salariul. Premierul a precizat însă că nu se va atinge de sporul de noapte şi cel de vechime, prevăzute în Codul Muncii.
Premierul Emil Boc susţine că eliminarea sporurilor şi primelor se va face selectiv. "Atunci când vorbim de eliminarea unor sporuri nu ne referim la acele sporuri care sunt consacrate expres de codul muncii... sporul de vechime şi muncă de noapte, care nu pot fi atinse", a spus Emil Boc.
Reduceri vor putea fi făcute în cazul sporurilor acordate persoanelor care lucrează în domeniul atragerii de fonduri europene, în cazul stimulentelor acordate pentru cunoaşterea unei limbi străine ori funcţie de conducere.
În cazul orelor suplimentare, premierul doreşte ca acesatea să nu mai fie plătite ci recompensa să se facă în zile libere.
Stimulentele financiare sunt o altă ţintă a reducerilor de cheltuieli avute în vedere de guvernul Boc. "De cele mai multe ori aceste stimulente sunt de două, trei sau patru ori din valoarea salariului de bază", a spus premierul. Ministrul Administraţiei şi Internelor s-a arătat nemulţumit atât de alocările bugetare cât şi de reducerea sporurilor.
?Sunt extrem de supărat din două motive: ceea ce se doreşte acum primele, sporurile şi orele suplimentare să fie diminuate ne dezavantajează foarte tare şi nu ne dă speranţe să asteptam rezultate de la lucrătorii din MAI. În ceea ce priveşte bugetele locale, vor avea de suferit pentru că nu sunt fonduri suficiente?, a declarat Liviu Dragnea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc premierul Romaniei
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close