Antena 3 CNN Politică Emil Boc crede că Florin Cîțu va fi următorul președinte al țării: „E un posibil candidat la prezidențiale”

Emil Boc crede că Florin Cîțu va fi următorul președinte al țării: „E un posibil candidat la prezidențiale”

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, consideră că premierul Florin Cîțu ar putea fi următorul președinte al României, având toate șansele să câștige alegerile prezidențiale din 2024.

Emil Boc crede că Florin Cîțu va fi următorul președinte al țării: „E un posibil candidat la prezidențiale”
Sursa foto: Agerpres
de Andreea Ştefan    |    31 Mai 2021   •   19:03

Emil Boc l-a criticat pe actualul lider al PNL, Ludovic Orban, și a ținut să sublinieze toate motivele pentru care îl va susține pe Florin Cîțu în fruntea partidului liberal.

„Îmi doresc o Românie de mâine astfel încât românii să trăiască la fel ca europenii. Cei care au plecat să se întoarcă. Avem nevoie de o asemenea Românie care să îi țină pe români acasă. Pentru asta avem nevoie de o Românie liberală.

Florin Cîțu a demostrat și ca ministru al Finanțelor și o demonstrează în fiecare zi. Amprenta decisivă a primului ministru la PNRR se vede. (...) Sunt peste 7,6 miliarde de euro pentru infrastructura rutieră și feroviarăl. 

Cel mai important este alocarea fondului pentru educație: aproximativ 4 miliarde de euro se vor investi până în 2026. Cheia modernizării oricărei țări este educația, iar premierul a înțeles acest lucru. Nimeni nu o să reușescă fără educație. O societate mai educată o să fie mai puțin ignorantă și va fi mai tolerantă. (...) De asemenea, fondul local pentru dezvoltare digitală.

„Florin Cîțu face ceea ce trebuie pentru România, cât și pentru partid”

Florin Cîțu e un posibil candidat la prezidențiale. (...) Eu apreciez că menținerea președintelui Orban pentru încă un mandat în fruntea PNL ne-ar conduce la opoziție în 2024. Adică la a fi partid de opoziție (n.r.- PNL) și nu partid de guvernare. Cu Florin Cîțu avem șansa continuării guvernării, pentru că avem ce să oferim românilor.

Eu apreciez că domnia sa (n.r.- Ludovic Orban) și-a epuizat rezervorul politic de a duce PNL la nivelul următor. (...) Ultimele alegeri parlamentare ne-au arătat că mergem în jos. Cu Florin Cîțu avem această șansă. În 2024 nu ne vor vota doar cei din partid, ci ne vor vota românii.

E firesc ca un președinte de partid să fie și candidat la alegeri. Acele alegeri vor seta România pentru 10 ani.

Eu vorbesc de mine: am fost 7 ani președinte de partid, l-am dus la 33% în parteneriat cu Băsescu... Cred că nu pot reprezenta o locomotivă pentru PNL. Cred că e timpul pentru alți oameni să ducă ștafeta mai departe”, a declarat Emil Boc la Digi24.

×
Subiecte în articol: Emil Boc Florin Cîțu
Parteneri
Marcel Ciolacu amână majorarea salariilor din construcţii
x close