Antena 3 CNN Politică Emil Boc: Guvernul nu se teme de moţiunea PSD, dar va suporta costurile pentru măsurile nepopulare luate

Emil Boc: Guvernul nu se teme de moţiunea PSD, dar va suporta costurile pentru măsurile nepopulare luate

Emil Boc: Guvernul nu se teme de moţiunea PSD, dar va suporta costurile pentru măsurile nepopulare luate
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Aug 2010   •   10:15

Premierul Emil Boc nu se teme de moţiunea de cenzură din toamnă! Şeful de la Palatul Victoria e încrezător că Executivul depăşi cu bine demersul Opoziţiei, la fel cum s-a întâmplat şi altădată. Nu la fel stau lucrurile, însă, când vine vorba de remanierea Guvernului, estimată pentru începutul lunii septembrie.

Moţiunea de cenzură pe care PSD vrea să o iniţieze în sesiunea parlamentară din toamnă nu îl sperie pe premierul Emil Boc.

Cât despre evaluarea guvernului, anuntată pentru septembrie,  premierul Boc recunoaşte că actualul cabinet va suporta costurile pentru măsurile nepopulare pe care le-a luat. Şi totuşi, scuze se găsesc.

Executivul mai are doar 24 de zile la dispoziţie pentru a-şi dovedi eficienţa.Recent, preşedintele Traian Băsescu a anunţat, la postul public de televiziune, că pe 1 septembrie se impune o analiză a activităţii guvernului. Ceea ce înseamnă că ar putea fi nevoie de o reconfirmare a executivului din partea Parlamentului.

Unii miniştri nu cred însă în remaniere, cum este şi cazul lui Adrian Videanu, ministrul Economiei. El susţine că termenul de 1 septembrie e mai mult preluat de presă. Nu de aceeaşi părere este şi Elena Udrea. Deşi spune cp remanierea va întârzia reformele, ministrul Turismului crede că preşedintele Băsescu poate cere oricând demisia unui ministru.

Între timp, nemulţumirile din interiorul PDL nu par să contenească. Deputatul Sever Voinescu şi europarlamentarul Cristian Preda au cerut în repetate rânduri plecare lui Emil Boc de la şefia guvernului.

Antena 3

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close