Antena 3 CNN Politică Emil Boc: În România există un singur partid de dreapta – PDL. PNL nu mai există

Emil Boc: În România există un singur partid de dreapta – PDL. PNL nu mai există

Emil Boc: În România există un singur partid de dreapta – PDL. PNL nu mai există
Sursa foto: Foto: INTACT Images
03 Sep 2011   •   16:48
Premierul Emil Boc a declarat, la şcoala de vară a PDL că în România există un singur partid de dreapta şi că acesta este PDL, în condiţiile în care Partidul Naţional Liberal a fost "înghiţit” de PSD, conform Mediafax. Premierul a apreciat că tinerii din PNL se vor răscula la un moment dat, iar la acel moment, democrat-liberalii vor trebui să fie pregătiţi să îşi primească colegii liberali.

"În România există un singur partid de dreapta, capabil să schimbe societatea românească. Vă veţi pune întrebarea de ce nu am pomenit nimic până acum de PNL, unde este PNL? O spun ardeleneşte: pe nicăieri. Acolo este PNL. Dacă merge în direcţia pe care o are acum, PNL se desfiinţează singur”, a comentat Emil Boc.

Preşedintele PDL a adăugat că PSD a înghiţit, din punct de vedere ideologic şi doctrinar PNL: "În acest moment, PNL s-a topit din punct de vedere doctrinar în PSD. Nu mai există PNL ca promotor al politicii de dreapta pe scena politică românească. Nu mă bucură acest lucru pentru că este nevoie de dreapta în societatea românească”, a adăugat Boc.

Premierul a explicat că este bine că s-au separat apele între stânga şi dreapta: „Acum ştim foarte clar, avem stânga USL, alianţa socialistă şi avem pe dreapta PDL. Avem, pe de o parte, populişti, demagogi care sunt doar maeştri ai vorbelor şi ai promisiunilor fără acoperire şi avem, pe de altă parte, dreapta care şi-a asumat cu responsabilitate greutăţile prezentului pentru a salva viitorul ţării”, a mai spus premierul.

Liderul PDL crede că generaţia tânără din PDL se va răscula la un moment dat şi va da semnalul eliberării de sub ocupaţia social-democrată, iar atunci tinerii democrat-liberali trebuie să fie pregătiţi să-i primească pe colegii lor liberali.

×
Subiecte în articol: Emil Boc pdl PNL partid dreapta USL
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close