Antena 3 CNN Politică Emil Boc, informat de Marko Bela că UDMR doreşte să intre la guvernare

Emil Boc, informat de Marko Bela că UDMR doreşte să intre la guvernare

Emil Boc, informat de Marko Bela că UDMR doreşte să intre la guvernare
08 Dec 2009   •   15:46

Preşedintele UDMR, Marko Bela s-a deplasat astăzi la Palatul Victoria pentru a-i transmite liderului PDL, Emil Boc, că formaţiunea sa este dispusă să participe într-un Guvern capabil să deruleze un program anticriză şi a analizat cu premierul interimar situaţia şi alternativele existente.

"Noi am spus că suntem deschişi către diferite formule. UDMR este dispusă să participe într-un Guvern dacă se întrunesc condiţiile, un program potrivit şi tot ce ţine de soluţiile anticriză. Nu am negociat însă cu Emil Boc o participare într-un Guvern, ci am evaluat situaţia, am analizat alternativele", a declarat liderul UDMR, după discuţia cu preşedintele PDL, citat de Mediafax.
El a apreciat că este firesc să aibă loc asemenea discuţii.
"Ieri (luni-n.r.) am discutat şi cu Geoană, în mod firesc am discutat şi cu Crin Antonescu. Astăzi, în Consiliul permanent al UDMR, am decis ca în continuare să încercăm să avem o colaborare strânsă cu PNL şi am avut o discuţie şi cu primul-ministru Emil Boc, preşedintele PDL. Am evaluat situaţia, posibilităţile", a spus Marko.
Marko Bela a susţinut că există posibilitatea să susţină un Guvern din care să facă parte UDMR.
"Suntem deschişi în această direcţie. Nu am negociat însă astăzi o astfel de formulă. Ar fi şi prematur, eu cred că totuşi aşteptăm anunţarea rezultatului final în mod oficial al alegerilor", a spus liderul UDMR.
Întrebat în continuare dacă UDMR este dispusă să facă parte dintr-un Guvern PDL-PNL, Marko Bela a reiterat că formaţiunea pe care o conduce este deschisă către diferite formule.

Liderul UDMR, Marko Bela, a mers, marţi, la Palatul Victoria pentru a purta o discuţie cu preşedintele PD-L, Emil Boc. La sediul Guvernului se află şi premierul desemnat, Liviu Negoiţă.

Marko Bela declara, marţi dimineaţă, că UDMR este deschis pentru negocieri cu toate partidele pentru formarea unui guvern care să ofere stabilitatea guvernamentală necesară bazată pe o majoritate parlamentară transparentă şi pe un program corespunzător privind combaterea crizei. În ceea ce priveşte varianta unui Executiv condus de un liberal, Marko Bela a spus că este pe placul udemeriştilor, dar că nu vor face din asta o condiţie exclusivă în cazul în care ceilalţi actori politici nu vor fi de acord.

Antean3.ro

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close