Antena 3 CNN Politică Emil Boc: La Cluj-Napoca a fost făcută actualizarea listelor electorale permanente

Emil Boc: La Cluj-Napoca a fost făcută actualizarea listelor electorale permanente

Emil Boc: La Cluj-Napoca a fost făcută actualizarea listelor electorale permanente
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Aug 2012   •   10:05

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susţine că după ce a preluat mandatul la conducerea municipalităţii a dispus actualizarea listelor electorale permanente, informează Mediafax.

"La Cluj-Napoca am făcut o actualizare a listelor electorale permanente. Parcă am intuit că va fi ceva şi le-am cerut celor de la Serviciul de evidenţă a persoanelor să-mi dea datele exacte pentru referendum. Eu am anunţat public, într-o conferinţă de presă, că la Cluj-Napoca sunt mai puţin cu 1.000 de persoane în aceste liste decât la alegerile locale din 10 iunie, ca urmare a deceselor sau a mutării unor cetăţeni din municipiu. Aceste date au fost comunicate şi centralizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor", a afirmat, joi seara, Emil Boc, într-o emisiune televizată.
   
Potrivit edilului, listele electorale permanente se actualizează în preajma fiecărui scrutin electoral în mod obligatoriu, iar Primăria Cluj a făcut acest lucru. Anual din liste sunt eliminate persoanele decedate sau care se mută în altă localitate.
   
"Au fost trei săptămâni de la votul din Parlament până la organizarea referendumului, iar Executivul avea toate instrumentele pentru a verifica cifrele din listele electorale. Totuşi, a comunicat oficial cifra de 18.200.000 de alegători", a spus Emil Boc.



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close