x close

Emil Boc: Ministrul Culturii este demn de dispreţ şi trebuie să plece din Guvern

de G.S.    |    17 Mar 2013   •   15:39
Emil Boc: Ministrul Culturii este demn de dispreţ şi trebuie să plece din Guvern 416 Foto: Agerpres

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, afirmă că ministrul Culturii, Daniel Barbu, "este demn de dispreţ şi trebuie să plece din Guvern", pentru că nu poate asigura o competiţie corectă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, pentru obţinerea căruia concurează şi municipiul.
   
Emil Boc a declarat, duminică, pentru agenţia Mediafax, că ministrul Culturii, Daniel Barbu, "este demn de dispreţ şi trebuie să plece din Guvern".
   
"Sfidează regulile europene ale competiţiei corecte şi atacă Clujul în mod absolut nepermis. Un asemenea ministru nu poate asigura o competiţie corectă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 pentru care candidează şi municipiul Cluj-Napoca", a spus Boc.
   
De asemenea, într-o postare pe o reţea de socializare, preşedintele Asociaţiei "Cluj - Capitală Culturală Europeană 2021", Florin Moroşanu, a cerut demisia ministrului Culturii pe motiv că acesta "s-a antepronunţat" în favoarea unuia dintre oraşele intrate în competiţie.
   
"Cer demisia ministrului Culturii, Daniel Barbu, în urma declaraţiei sale de susţinere a Timişoarei pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021, pentru următoarele trei motive: nerespectarea legislaţiei europene privind Capitalele Culturale Europene, împiedicarea desfăşurării concursului prin antepronunţarea în favoarea unuia dintre oraşele intrate în competiţie şi pentru că este un individ care dispreţuieşte competiţia onestă. În conformitate cu legislaţia europeană actuală, Guvernul ţării este cel care organizează concursul pentru desemnarea oraşului care va primi titlul de Capitală Culturală Europeană în concordanţă cu normele juridice în vigoare", arată Moroşanu.
   
Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, că sprijină candidatura municipiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 şi va face lobby pentru ca dosarul de candidatură al oraşului să fie de nerefuzat.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati