x close

Emil Boc: Ministrul de Externe şi premierul se cred stăpânii ţării şi administrează România ca pe propria moşie

de G.S.    |    02 Mar 2013   •   19:43
Emil Boc: Ministrul de Externe şi premierul se cred stăpânii ţării şi administrează România ca pe propria moşie 416 Foto: Agerpres

Fostul premier Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Braşov, că ministrul de Externe Titus Corlăţean şi premierul Victor Ponta că "se cred stăpânii ţării" şi administrează România "ca pe propria moşie", adăugând: "Cum să-şi permită un ministru sau un prim-ministru să spună că nu ne interesează Schengen?"
   
"Uitaţi-vă la declaraţia lui Corlăţean de ieri. Păi oamenii ăştia se cred stăpânii ţării. Administrează România ca pe propria moşie. Cum să-şi permită un ministru sau un prim ministru să spună că nu ne interesează Schengen? Ce, e proprietatea domnului Ponta sau a domnului Corlăţean intrarea României în Schengen? Acesta nu este un moft al Guvernului, e un drept al românilor pentru care au făcut multe sacrificii ţinând cont că aderarea la Uniunea Europeană aduce şi unele sacrificii, cum ar fi preţul la carburanţi, liberalizarea preţului la gaze, iar când ai un drept cum este intrarea în spaţiul Schengen să spui că nu mă interesează. Pentru un asemenea gest orice politician ar trebui să dea socoteală foarte serios", a spus Boc, citat de Mediafax.
   
Emil Boc a însoţit-o, sâmbătă după-amiază, la Braşov, pe Elena Udrea, care le-a prezentat colegilor din organizaţia judeţeană a PDL Braşov moţiunea cu care candidează la funcţia de preşedinte al PDL.
   
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că o eventuală nouă decizie de amânare a aderării României la Schengen la Consiliul JAI de săptămâna viitoare va afecta "credibilitatea procesului", iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.
   
Premierul Victor Ponta a precizat, sâmbătă, că Titus Corlăţean a exprimat poziţia Guvernului, în timp ce preşedintele Traian Băsescu s-a delimitat de afirmaţiile ministrului de Externe.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati