Antena 3 CNN Politică Emil Boc explică ce reprezintă proiectul PNRR al Guvernului: "Asta înseamnă modernizarea fiecărui colţ de ţară"

Emil Boc explică ce reprezintă proiectul PNRR al Guvernului: "Asta înseamnă modernizarea fiecărui colţ de ţară"

Emil Boc, fost premier al României şi actual primar al Clujului, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre ce reprezintă proiectul PNRR al Guvernului.

Emil Boc explică ce reprezintă proiectul PNRR al Guvernului: "Asta înseamnă modernizarea fiecărui colţ de ţară"
de Iulia Gorgorin    |    20 Mai 2021   •   20:31

"Acest plan se numește Planul de Redresare și Reziliență. Redresare înseamnă că ne revenim după ceva, adică după criza sanitară și potențiala criză economică. Reziliență, să rezistăm în viitor la șocuri care pot să apară. Și atunci, acest plan care ne-a fost prezentat și nouă, ca tuturor primarilor din România, în Asociația Municipiilor din România, are o componentă extrem de importantă pentru sănătate, pentru spitale, ca ele să facă față unor eventuale șocuri viitoare.

Se construiesc spitale noi de la zero, în toată țara. Mă bucur să îl avem pe domnul Negrescu, pentru că știu cât de mult ține la educație, la fel ca mine. 

Planul Național de Reziliență are o componentă extrem de consistentă pe educație, pentru a preveni abandonul școlar și de a susține șansa României de modernizare prin educație. 

În al treilea rând, e vorba de infrastructură. Decizia Guvernului, din câte am văzut, din comunicarea pe care a avut-o și ministrul Ghinea și ministrul Drulă, a fost pe reziliență, rămân autostrăzile din România. Pe fondurile structurale, adică pe programul operațional de transporturi, vor rămâne centurile ocolitoare. O decizie corectă pentru a putea asigura finanțarea unor obiective, astfel încât în 2026, în iulie, cum spunea liderul grupului USR, să avem finalizate aceste proiecte.

Deja am dat trei exemple: infrastructură, sănătate și educație, care practic, ne va ajuta să aducem România la nivelul următor de dezvoltare și ce e cel mai important, să creăm calitatea vieții, să îi aducem pe românii care au plecat în străinătate, acasă. Prin educație, să aibă toți acces la un salariu mai bun și la o viață mai bună", a spus Emil Boc, joi, în cadrul emisiunii "În faţa naţiunii" , moderată de Sabina Iosub, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: În faţa naţiunii Emil Boc PNRR
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close