x close

Emil Boc. PNL este în continuare prima opţiune pentru formarea unui nou Guvern

07 Dec 2008   •   14:28
Emil Boc. PNL este în continuare prima opţiune pentru formarea unui nou Guvern

Şi după discuţiile purtate duminică la Palatul Parlamentului, democrat-liberalii declară că prima opţiune pentru formarea unui nou Guvern este PNL. Liderul PD-L, Emil Boc, s-a referit, la finalul rundei de negocieri cu reprezentanţii PSD, la punctele comune din programele de guvernare ale fiecărui partid. Dintre acestea a enumerat necesitatea unui guvern solid, menţinerea şi crearea de noi locuri de muncă, reforma învăţământului, sănătăţii şi administraţiei publice locale, dezvoltarea infrastructurii şi absorbţia fondurilor comunitare.
Cele două tabere nu s-au înţeles însă cu privire la partidul care va da viitorul prim-ministru. Fiecare echipă de negocieri avea mandat din partea partidului să încerce să coaguleze o majoritate în jurul unui reprezentant al propriei formaţiuni, ambele considerând că au dreptul moral să deţină această funcţie. În urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie Partidul Social Democrat a avut cele mai multe voturi din partea electoratului, dar democrat-liberalii deţin cel mai mare număr de mandate în noul Parlament.
Discuţiile dintre cele două partide nu au dus la o concluzie fermă. Mircea Geoană a amintit că liderii PSD vor mai avea o întâlnire internă pe această temă cu reprezentanţii partidului din teritoriu, urmând ca abia apoi să fie prezentate public concluziile.

Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

Emil Boc Mircea Geoana
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati