Antena 3 CNN Politică Emil Boc. PNL este în continuare prima opţiune pentru formarea unui nou Guvern

Emil Boc. PNL este în continuare prima opţiune pentru formarea unui nou Guvern

Emil Boc. PNL este în continuare prima opţiune pentru formarea unui nou Guvern
07 Dec 2008   •   14:28

Şi după discuţiile purtate duminică la Palatul Parlamentului, democrat-liberalii declară că prima opţiune pentru formarea unui nou Guvern este PNL. Liderul PD-L, Emil Boc, s-a referit, la finalul rundei de negocieri cu reprezentanţii PSD, la punctele comune din programele de guvernare ale fiecărui partid. Dintre acestea a enumerat necesitatea unui guvern solid, menţinerea şi crearea de noi locuri de muncă, reforma învăţământului, sănătăţii şi administraţiei publice locale, dezvoltarea infrastructurii şi absorbţia fondurilor comunitare.
Cele două tabere nu s-au înţeles însă cu privire la partidul care va da viitorul prim-ministru. Fiecare echipă de negocieri avea mandat din partea partidului să încerce să coaguleze o majoritate în jurul unui reprezentant al propriei formaţiuni, ambele considerând că au dreptul moral să deţină această funcţie. În urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie Partidul Social Democrat a avut cele mai multe voturi din partea electoratului, dar democrat-liberalii deţin cel mai mare număr de mandate în noul Parlament.
Discuţiile dintre cele două partide nu au dus la o concluzie fermă. Mircea Geoană a amintit că liderii PSD vor mai avea o întâlnire internă pe această temă cu reprezentanţii partidului din teritoriu, urmând ca abia apoi să fie prezentate public concluziile.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc Mircea Geoană
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close