Antena 3 CNN Politică Emil Boc: "Susțin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa"

Emil Boc: "Susțin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa"

Președintele Asociației Municipiilor din România, Emil Boc, a susținut reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa.

Emil Boc: "Susțin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa"
Sursa foto: Facebook Emil Boc
de Claudia Popovici    |    03 Oct 2022   •   20:26

„Ședință a Comitetul European al Regiunilor, Brno, Cehia: Susțin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa.

Am susținut azi, cu ocazia dezbaterii documentului , nevoia de a recomanda tuturor statelor din Uniunea Europeană să modifice legislația electorală în direcția stabilirii vârstei de 16 pentru votul în alegerile locale și regionale”, scrie pe Facebook Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca afirmă că această măsură trebuie să fie completată cu încurajarea tinerilor de a participa la viața publică și cu alegerea lor în funcții publice reprezentative.

„Recomandarea a fost adoptată în cadrul documentului menționat mai sus de către Comisia pentru politica socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură a Comitetului European al Regiunilor”, precizează în încheiere Emil Boc.

×
Subiecte în articol: Emil Boc varsta vot
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close