Antena 3 CNN Politică Emil Boc: România nu ar fi rezistat dacă între Guvern şi preşedinte nu ar fi existat un parteneriat

Emil Boc: România nu ar fi rezistat dacă între Guvern şi preşedinte nu ar fi existat un parteneriat

Emil Boc: România nu ar fi rezistat dacă între Guvern şi preşedinte nu ar fi existat un parteneriat
Sursa foto: Foto: INTACT Images
27 Noi 2011   •   12:12
Preşedintele şi premierul trebuie să colaboreze pentru ca eceonomia să nu intre în colaps într-o perioadă de criză. România nu ar fi rezistat dacă între guvern şi şeful statului nu ar fi existat un parteneriat, a declarat premierul Emil Boc.

„Imaginaţi-vă ce ar fi însemnat în aceşti ani ca, pe lângă actuala situaţie economică internă şi internaţională, să mai fi suprapus o criză de genul unui conflict între preşedinţie şi premier. Uitaţi-vă şi în Franţa, există preşedintele Sarkozy şi premierul Fillon, în România există acelaşi sistem. Pentru ca lucrurile să meargă bine în ţară, cei doi trebuie să colaboreze”, a spus Boc într-o emisiune televizată.

Premierul a adăugat că relaţia sa cu şeful statului este una „corectă, bună, eficientă şi în interes naţional”.

„România nu ar fi rezistat în aceşti ani de criză dacă nu era parteneriatul cu preşedintele României, poate şi cheia reuşitei României stă în faptul că preşedintele şi-a asumat alături de Guvern aceste măsuri”, a adăugat Boc.

La întrebarea dacă preşedintele Băsescu mai este un „jucător”, Boc a răspuns că preşedintele este „un om al faptelor” şi că a simţit susţinerea sa, pentru a nu se intra în colaps economic.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close