Antena 3 CNN Politică Emil Boc: România va avea în 2012 un deficit bugetar de 3%, prognoza de creştere economică va creşte la 3,5 - 4%

Emil Boc: România va avea în 2012 un deficit bugetar de 3%, prognoza de creştere economică va creşte la 3,5 - 4%

Emil Boc: România va avea în 2012 un deficit bugetar de 3%, prognoza de creştere economică va creşte la 3,5 - 4%
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Iul 2011   •   22:48

Primul ministru al României, Emil Boc, a declarat, luni, în cadrul unei întâlniri cu oameni de afaceri, la Ploieşti, că România va avea în 2012 un deficit bugetar de 3%. Prognoza de creştere economică pentru acest an este de 1,5 - 2%, iar pentru anul viitor, creşterea economică este prognozată la 3,5 - 4%, transmite Mediafax.

Premierul a declarat că, la revizuirea Constituţiei, PDL susţine "cu toată convingerea" limitarea deficitului bugetar la cel mult  trei la sută şi a plafonului maxim de îndatorare la 60 la sută din PIB, prevederi adoptate de Uniunea Europeană prin tratatul de la Maastricht.

Limitările acestea reprezintă "bariere împotriva populismului politicienilor" a adăugat premierul, explicând că, dacă Guvernul ar fi continuat toate măsurile populiste din 2008, România ajungea la un deficit bugetar de 14 la sută şi că ţara noastră "nu are probleme de finanţare a  deficitului bugetar de 4,4 la sută înregistrat în prezent".

×
Subiecte în articol: Emil Boc deficit bugetar economie
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close