Antena 3 CNN Politică Emil Boc susține că România este mai pregătită pentru o criză economică decât în 2008

Emil Boc susține că România este mai pregătită pentru o criză economică decât în 2008

Emil Boc susține că România este mai pregătită pentru o criză economică decât în 2008
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    09 Aug 2011   •   15:21

Primul ministru al României a declarat, marți, că România trebuie să întâmpine eventualitatea unei noi crize economice cu "precauţie, vigilenţă, dar nu panică". Emil Boc a atenționat că, deși România stă mai bine decât în 2008 în raport cu criza, nu este ”imună” la ce se întâmplă în zona euro și pe piețele mondiale, informează Mediafax.

"Trebuie să fim în continuare extrem de precauţi privind politica bugetară şi fiscală a statului, de a ne încadra în ţintele de deficit asumate cu Comisia Europeană, de a nu face niciun exces bugetar şi de a nu repeta greşelile anului 2008. Dar nu e cazul de panică. România e mai bine pregătită decât în 2008 pentru a face faţă provocărilor economice internaţionale" a spus premierul.

Primul ministru a explicat că acum, spre deosebire de 2008, Executivul are o politică bugetară mult mai echilibrată și este mai pregătit să facă față unei crize. Referindu-se la Guvernul Tăriceanu, Emil Boc a declarat că acesta "majora pensii, salarii, creştea numărul de bugetari, cheltuia două miliarde de euro din vânzarea BCR şi lăsa România complet nepregătită în faţa crizei".

×
Subiecte în articol: Emil Boc criza economica guvern
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close