Antena 3 CNN Politică Emil Boc, vaccinat cu serul suspect de la AstraZeneca: "Chiar cu ăla m-am vaccinat!”

Emil Boc, vaccinat cu serul suspect de la AstraZeneca: "Chiar cu ăla m-am vaccinat!”

Emil Boc a declarat, vineri, că a fost vaccinat chiar cu serul AstraZeneca suspect, însă nu a avut niciun fel de simptome după imunizare.

Emil Boc, vaccinat cu serul suspect de la AstraZeneca: "Chiar cu ăla m-am vaccinat!”
Sursa foto: zcj.ro
de Laura Dinu    |    12 Mar 2021   •   11:44

Eu m-am planificat pe platformă, și în 15 februarie, la ora 10:00, m-am dus la centrul unde am fost programat m-am vaccinat, nu am avut simptome diferite față de cele scrise în prospect, mi-am amintit de vaccinul din copilările pe care l-am administrat atunci. 

O ușoară stare de prefebrilitate, ușoare dureri musculare, o stare de oboseală, durere la locul unde a fost vaccinul, două zile, și asta a fost tot. Nu am avut nimic ieșit din comun, și nici nu am simțit de o lună de zile, de când m-am vaccinat, ceva special. 

Eu am încredere în Uniunea Europeană, în Agenția Europeană a Medicamentului, și am încredere că tot ce se pune pe piață în Uniunea Europeană prezintă credibilitate. 

Pe de altă parte, consider că fără vaccinare, cu orice tip de vaccin permis de lege, nu vom ieși din această stare de pandemie”, a declarat Emil Boc la Antena 3.  

Florin Cîțu, după scandalul serului suspect: Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin! Nu s-a schimbat nimic!

Potrivit premierului Florin Cîțu, campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, în ciuda controverselor legate de serul AstraZeneca.

Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. Nu s-a schimbat nimic. 

În ceea ce privește tipul de vaccin care a fost ieri în discuție în spațiul public, Agenția Europeană spune că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri și vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue.

La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin și avem, bineînțeles, o țară, Marea Britanie, care își vaccinează toată populația. Ar fi greu de crezut că un guvern ar fi atât de iresponsabil. Deci trebuie să avem încredere în experții care au recomandat autorizarea acestor tipuri de vaccin, că își vor face treaba în continuare”, a declarat, vineri, premierul Florin Cîțu. 

Vaccinarea cu serul AstraZeneca, suspendată în România

Vaccinarea cu serul AstraZeneca va fi supendată în România pentru cel puțin o săptămână. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul joi seară, după ce mai multe state au luat decizia de a opri vaccinarea cu acest ser în urma unor suspiciuni că ar duce la efecte secundare grave. Este vorba despre cheaguri de sânge fatale.

"În cursul acestei seri, a avut loc o ședință la care au participat reprezentanții CNCAV, INSP, MS, ANMDMR. Situația celor două loturi de vaccinuri a fost analizată și s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

1. Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului;

2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România;

3. Se înlocuiesc cele 4257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat. 

Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre.   Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia.  Astăzi, 11.03.2021, ca urmarea a analizei preliminare a cazurilor de evenimente tromboembolice raportate în Austria cu privire la lotul ABV 5300, EMA a transmis un comunicat oficial prin care anunță faptul că la acest moment nu există indicii care să ateste o legătură de cauzalitate între vaccin și evenimentele adverse raportate", a transmis Grupul de comunicare al CNCAV, într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close