Antena 3 Politică Emil Constantinescu a fondat un Comitet de sprijin pentru candidatura lui Crin Antonescu

Emil Constantinescu a fondat un Comitet de sprijin pentru candidatura lui Crin Antonescu

17 Sep 2009   •   11:03
Emil Constantinescu a fondat un Comitet de sprijin pentru candidatura lui Crin Antonescu
Sursa foto: Emil Constantinescu

Candidatul PNL la prezidenţiale, Crin Antonescu beneficiază nu doar de sfaturile consilierilor fostului preşedinte Emil Constantinescu, dar şi de aportul acestuia la propria sa campanie. Constantinescu a lansat, miercuri seară, o declaraţie apel semnată de 100 de personalităţi ale societăţii româneşti, care au format un comitet de sprijin pentru candidatura la Cotroceni a liderului liberal, apreciat drept "profilul cel mai apropiat de exigenţele unui preşedinte de tip european pentru România".
"Examinând cu atenţie profilul şi programele candidaţilor la alegerile prezidenţiale din 2009, considerăm că, dintre aceştia, cel mai apropiat de exigenţele unui preşedinte de tip european pentru România este Crin Antonescu. Este un om tânăr, cu experienţă în politică şi administraţie, care şi-a păstrat statutul de om liber de orice servitute şi care s-a consacrat politicii în sensul elevat al slujirii binelui comun", se arată în declaraţia apel lansată de comitetul de sprijin al candidatului PNL.
Antonescu este, în opinia comitetului, "inteligent, cultivat, onest şi consecvent în atitudine şi în acţiune" şi poate reprezenta un factor de reunificare a societăţii româneşti, marcată de dezbinare, confuzie şi neputinţă.
"Credem că, în ciuda tuturor dificultăţilor cărora va trebui să le facem faţă, el poate câştiga alegerile prezidenţiale din toamnă. Acest obiectiv nu poate fi însă realizat doar cu susţinerea unui partid. E nevoie de o bază mult mai largă. Pentru a contribui la constituirea acestei baze, încă dinaintea turului II trebuie să găsim calea de a reuni forţele a cât mai mulţi din cei peste 60% dintre români care nu mai vor să fie reprezentaţi de actualul preşedinte sau de alţi candidaţi asemănători. De aceea, am decis să constituim un Comitet de Sprijin al candidaturii şi programului lui Crin Antonescu", se mai arată în declaraţia apel.
Semntarii acestui demers recomandă celor care doresc, să se implice în aducerea unui preşedinte care să-i respecte pe cetăţeni. "Chemăm alături de noi pe toţi cei ce doresc să se implice, astfel încât alegerile prezidenţiale să aducă în cea mai înaltă magistratură a statului român un preşedinte care îi respectă pe cetăţeni şi pe care cetăţenii să-l poată respecta", conchid ei.
Din acest comitet de sprijin fac parte, printre alţii, Aurora Liiceanu, Zoe Petre, Neagu Djuvara, Lucian Boia, Marius Oprea, cantautorul Ducu Bertzi, regizorul Dan Piţa sau copreşedintele Liga Pro Europa, Smaranda Enache, dar şi parlamentari şi membri liberali implicaţi în activităţi culturale şi educaţionale.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close