Antena 3 CNN Politică Emil Constantinescu: Televiziunile, politicienii şi electoratul, responsabili pentru criza morală a societăţii

Emil Constantinescu: Televiziunile, politicienii şi electoratul, responsabili pentru criza morală a societăţii

Emil Constantinescu: Televiziunile, politicienii şi electoratul, responsabili pentru criza morală a societăţii
Sursa foto: Emil Constantinescu
10 Feb 2009   •   12:26

Televiziunile decid "cine conduce România", ?care sunt valorile culturale, ştiinţifice?, a declarat marţi fostul şef de stat, Emil Constantinescu, prezent la dezbaterea ?Agenda politică 2009?. În opinia fostului preşedinte, societatea românească suferă de "o criză morală profundă", datorată atât clasei politice, cât şi electoratului care suferă de .aceeaşi mentalitate ca şi cel din Belarus, dornic de o conducere autoritară.
?Ecranocraţia şi conducerea televiziunii care îşi arogă toate puterile reprezintă un fapt care este peste tot, un fapt mondial, dar la noi, atinge aberante cote. Vă invit să facem o analiză a acestei componente, care în anul electoral va fi cea care va decide. Televiziunea decide cine conduce România, televiziunea decide care sunt valorile culturale, ştiinţifice, televiziunea spune dacă reprezinţi ceva sau nu. Şi nu televiziunea, ci nişte oameni din televiziune?, a declarat Emil Constantinescu.
Constantinescu a criticat ?aroganţa şi lăcomia? televiziunilor, făcând o paralelă cu situaţia de criză actuală, cauzată de ?aroganţa şi lăcomia băncilor?.
Confuzie, neîncredere, nemulţumire sunt cele trei simptome de criză morală pe care Emil Constantinescu le-a diagnosticat la nivelul societăţii româneşti. ?Analiza mea privind societatea românească arată că ea poate fi caracterizată prin trei cuvinte: confuzie, neîncredere, nemulţumire. Dacă nu e o criză economică, nu e politică, nu e socială (...) este o criză morală profundă?, a afirmat Constantinescu.
În opinia fostului preşedinte, vina pentru acestă criză morală nu o poartă doar clasa politică, deja ?anchetată, judecată, condamnată?, ci şi electoratul care trebuie ?reformat?.?Marea problemă a societăţii o constituie în acest moment electoratul?, consideră Emil Constantinescu, comparând românii cu drept de vot cu cei din Belarus, care ?doreşte şi are o conducere autoritară?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close