Antena 3 CNN Politică Emil-Florian Dumitru, despre cererea PSD de suspendare a importurilor de cereale din Ucraina: "Cum să fii vânător de voturi cu puşca îndreptată spre camarazi?"

Emil-Florian Dumitru, despre cererea PSD de suspendare a importurilor de cereale din Ucraina: "Cum să fii vânător de voturi cu puşca îndreptată spre camarazi?"

Deputatul Emil-Florian Dumitru (PNL) a comentat joi, într-o postare pe Facebook, cererea PSD de suspendare a importurilor de cereale din Ucraina.

Emil-Florian Dumitru, despre cererea PSD de suspendare a importurilor de cereale din Ucraina: "Cum să fii vânător de voturi cu puşca îndreptată spre camarazi?"
Sursa foto: Emil-Florian Dumitru/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2023   •   18:03

"Cum să fii vânător (de voturi) cu pușca îndreptată spre camarazi?

Am văzut cu mare nedumerire noua cerere a PSD de suspendarea a importurilor de cereale din Ucraina lansată, probabil, fără să se consulte cu propriul ministru, pe care îl critică. 

Dacă soluțiile ministrului Agriculturii nu sunt bune, PSD are instrumentele de sancționare la îndemână. Dacă soluțiile sale sunt fezabile, atunci de ce sunt contestate?

Pe fondul problemei, măsurile unilaterale luate în mod individual de state membre nu ajută nici politica europeană de susținere a fermierilor locali și nici sprijinul UE pentru Ucraina. PSD ar trebui să se alinieze poziției asumate deja de propriul ministru al Agriculturii, de guvern în ansamblu și de Comisia Europeană, de a nu se interzice nici importurile și nici tranzitul cerealelor ucrainene și de a acorda compensații fermierilor români afectați. 

Aceasta este o poziționare responsabilă, eficientă și bazată pe o viziune integrată la nivelul Uniunii Europene.

Nu e nici colegial și nici curajos să asumi guvernarea doar atunci când are beneficii. În schimb, să adopți brusc retorica de opoziție dacă situația devine mai dificil de gestionat, Acest joc de pe un picior pe altul fără a ține cont de efecte, inclusiv de cele de imagine în plan extern, când ai un portofoliul-cheie al Agriculturii, e periculos. Vorbim totuși de securitatea regională și aplicarea politicilor Uniunii Europene în această parte a continentului", spune deputatul liberal.

Citeşte şi: PSD solicită Guvernului să pregătească actul normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de cereale din Ucraina

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close