Antena 3 CNN Politică Emoţii pentru miniştrii cabinetului Boc: Începe evaluarea în funcţie de absorbţia fondurilor UE

Emoţii pentru miniştrii cabinetului Boc: Începe evaluarea în funcţie de absorbţia fondurilor UE

Emoţii pentru miniştrii cabinetului Boc: Începe evaluarea în funcţie de absorbţia fondurilor UE
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Iul 2011   •   09:00

 A început numărătoarea inversă pentru membrii cabinetului Boc. Aşa cum a cerut preşedintele Traian Băsescu, evaluarea se va face în funcţie de fondurile alocate pentru investiţii şi gradul de absorbţie a banilor europeni. Sunt căţiva miniştri care nu au motive de îngrijorare. Valeriu Tabără, Elena Udrea şi Sebastian Lăzăroiu sunt printre cei norocoşi.

Ministerul condus de Valeriu Tabără stă cel mai bine la capitolul absorbţiei fondurilor europene. Procentul de 26%, rată de absorbţie, îl plasează în faţa Ministerului Dezvoltării. Elena Udrea a depăşit nivelul de 100% de investiţii şi are un grad de absorbţie de peste 23%.

Proaspăt numit în funcţie, nici Sebastian Lăzăroiu nu are motive de îngrijorare pentru fotoliul de la Muncă. Gradul de absorbţie al banilor europeni primit moştenire de la Ioan Botiş este de peste 20%.

Ion Ariton, Laszlo Borbely, Gheorghe Ialomiţianu şi Traian Igaş par să fi fost mai lipsiţi de inspiraţie decât colegii lor de cabinet. Ministerul Economiei abia dacă a reuşit să se ridice peste media naţională dezastruoasă, în timp ce Mediul, Finanţele şi Internele nu au reuşit să sară de 10%. Deşi Anca Boagiu se laudă cu un deplorabil 2%, ministrul de la Transporturi este, totuşi, în top. Al simpatiilor preşedintelui Băsescu.

După patru ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România a reuşit să atragă doar 11% din fondurile alocate.

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc guvern ministri UE
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close