Antena 3 CNN Politică Eşec la consultări. Majoritatea parlamentară îl susţine în continuare pe Klaus Iohannis

Eşec la consultări. Majoritatea parlamentară îl susţine în continuare pe Klaus Iohannis

Eşec la consultări. Majoritatea parlamentară îl susţine în continuare pe Klaus Iohannis
Sursa foto: lideri
14 Oct 2009   •   18:38

Liderii majorităţii parlamentare rămân pe poziţii în ceea ce îl priveşte pe Klaus Iohannis. Mircea Geoană a reafirmat decizia de a-l susţine pe primarul Sibiului pentru funcţia de premier.

?Nu există niciun argument pentru refuzul preşedintelui. Şi Băsescu este fost primar, şi Boc la fel. În acest moment opiniile sunt diferite. Considerăm că un guvern politic de uniune naţională ar lua prea mult timp ca negocieri. În acest moment este preferabil să avem un guvern de specialişti? a spus lidesul PSD.



Şi Crin Antonescu a arătat că decizia majorităţii ar trebui să fie respectată de preşedinte. El spune că partidele politice nu mai au la ce să se gândească. ?Suntem reprezentanţii a patru partide şi liderul grupului minorităţilor, care reprezentăm o majoritate absolută. Am găsit în mai puţin de 24 de ore o soluţie comună, de rezolvare a crizei. În premieră, un asemenea lucru a fost posibil. Faptul că, în faţa acestei situaţii, am putut găsi o soluţie viabilă dovedeşte responsabilitate. Am venit cu respect şi cu bune intenţii la preşedintele României. Mă tem că din ceea ce s-a discutat în seara asta, preşedintele României nu doreşte să respecte această majoritate, nu o recunoaşte, deşi e constituţională? a spus liderul PNL.



Reprezentantul UDMR la consultări consideră că, în continuare, Iohannis este cea mai bună opţiune pentru funcţia de premier. ?Există un candidat viabil, care a demonstrat că poate gestiona o urbe foarte importantă din Transilvania. Este un mesaj extrem de important şi pentru Europa, este un candidat de etnie germană. Sperăm în înţelepciunea preşedintelui? a spus Laszlo Borbely.

?Sunt rare momentele când partidele atât de antagonice ca ideologie să poată cădea de acord. Îl sprijinim fără rezerve pe Kalus Iohannis şi, dacă această formulă nu se va fructifica, nu vom sprijini nicio altă propunere, indiferent de cei care o vor face? a arătat şi reprezentantul minorităţilor, Varujan Pambuccian. Mai mult decât atât, având în vedere etnia lui Iohannis, Partidul minorităţilor ar putea să şi-l asume politic pe acesta, tocmai pentru a-i asigura independenţa.



Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close