Antena 3 CNN Politică Eşec la Guvern. Partidele şi sindicatele nu au semnat acordul privind legea salarilor bugetarilor

Eşec la Guvern. Partidele şi sindicatele nu au semnat acordul privind legea salarilor bugetarilor

Eşec la Guvern. Partidele şi sindicatele nu au semnat acordul privind legea salarilor bugetarilor
11 Noi 2008   •   17:23

Întâlnire eşuată la Guvern pe tema Legii salarizării bugetarilor. Premierul Tăriceanu a propus semnarea unui acord pe această temă, cu liderii sindicatelor, patronatele şi reprezentanţii partidelor politice. Sindicaliştii nu sunt încrezători în propunerea Executivului iar partidele nici nu s-au prezentat la întâlnire.
Potrivit premierului, principiile incluse în acord trebuiau să fie semnate de partidele politice pentru a reprezenta o garanţie pentru sindicate că viitoarea lege va fi elaborată în termen de şase luni. Cu toate acestea, reprezentanţii PSD şi PD-L nu s-au prezentat la întâlnire. Nici confederaţiile sindicale nu s-au grăbit să semneze acordul, dintre acestea doar reprezentanţii BNS fiind de acord cu principiile formulate de grupul de lucru pe tema legii salarizării bugetarilor.
Tăriceanu a lansat o invitaţie pentru partidele care nu au semnat acordul să o facă pentru a arăta că susţin legea şi nu o boicotează. El a declarat că va trimite scrisori ?de sensibilizare? atât partidelor cât şi reprezentanţilor confederaţiilor sindicale pentru a-i convinge să semneze acordul.
La finalul discuţiilor de la Guvern, majoritatea liderilor sindicali au declarat că nu vor semna acordul."Nu vom semna acest document până când legea salariilor profesorilor în forma aprobată de parlament nu va fi pusă în practică. Acţiunile noastre nu vor înceta până când legea salariilor profesorilor nu va fi pusă în aplicare.? a spus Aurel Cornea, liderul FSLI.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close