Antena 3 CNN Politică Eugen Teodorovici, prima declarație despre funcția din Guvernul Tudose

Eugen Teodorovici, prima declarație despre funcția din Guvernul Tudose

Eugen Teodorovici, prima declarație despre funcția din Guvernul Tudose
Sursa foto: Foto: Facebook/Eugen Teodorovici
09 Iul 2017   •   07:51

Eugen Teodorovici a venit cu primele explicații despre funcția pe care a acceptat-o în Guvernul Tudose. Fostul ministru al Finanțelor a scris pe pagina sa de Facebook de ce a acceptat să fie consilier onorific al premierului.

„Da, am acceptat să fiu numit consilier onorific al Prim ministrului Mihai Tudose. Mulți m-au întrebat de ce am acceptat o astfel de numire mai ales după ce numele meu a fost vehiculat și așteptat de foarte mulți pentru funcții cheie în Guvern și, în special, pentru modul (total nejustificat spun unii!) în care am fost tratat de conducerea PSD.

Consider că activitatea guvernamentală trebuie să se desfășoare cu profesioniști capabili să ia decizii corecte, la momentul oportun și, înainte de toate, exclusiv în interesul țării.

Nu am niciun motiv să refuz solicitarea actualului premier care, mai mult ca sigur, a fost fundamentată de realizările din timpul mandatelor mele de la fonduri europene și finanțe publice. Nu voi refuza niciodată o astfel de solicitare, întrucât cred că dovada profesionalismului trebuie arătată atunci când este nevoie de ea, fără a ține cont de orgolii personale sau partinice.

Nu m-am ferit să-mi asum răspunderi în momente critice - a se vedea momentul la care am preluat mandatul de ministru al fondurilor europene și pe cel al finanțelor publice. Nu ezit să amintesc și de măsurile adoptate (deși apreciate ca fiind mult prea îndrăznețe!) în calitate de ministru al finanțelor și care s-au dovedit a fi de succes.

Nu există nimic care să mă facă să nu accept o solicitare de sprijin din partea cuiva, cu atât mai mult atunci când această rugăminte vine din partea Prim ministrului, indiferent de culoarea politică a Guvernului condus de acesta.
Traversăm o perioadă dificilă în care profesionalismul și capacitatea de a lua decizii ar trebui să fie dominantele unei echipe guvernamentale la început de drum.

Provocările care urmează mă fac să acord încredere premierului Tudose în determinarea de a schimba abordarea la nivelul echipei guvernamentale (insuficient de experimentată pentru a face față acestora). Dificultățile prezentului și provocările viitoare impun absența oricăror forme de amatorism, în special la nivel guvernamental.

Voi ocupa această funcție onorifică doar atât timp cât propunerile pe care le voi face în diferite sectoare ale economiei vor fi luate în considerare, concomitent cu neacceptarea oricăror "fantezii" sau "țopăieli" fiscale”, a scris Teodorovici.

×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici guvernul tudose
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close