Antena 3 Politică Eurodeputat: ”Am solicitat Comisiei Europene să stopeze aberația fostului guvern de a renunța la încălzirea cu lemne”

Eurodeputat: ”Am solicitat Comisiei Europene să stopeze aberația fostului guvern de a renunța la încălzirea cu lemne”

de Laura Dinu    |    08 Dec 2021   •   11:20
Eurodeputat: ”Am solicitat Comisiei Europene să stopeze aberația fostului guvern de a renunța la încălzirea cu lemne”
Sursa foto: pexels

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, anunță că a cerut Comisiei Europene să stopeze „aberația fostului guvern” de a renunța la încălzirea cu lemne până în 2023. El spune că în mediul rural sunt peste 80% astfel de locuințe, adică 2.700.000 de locuințe încălzite cu lemn.

”Am solicitat Comisiei Europene să stopeze aberația fostului guvern de a renunța la încălzirea cu lemne până în 2023 în contextul în care aproape jumătate dintre români se încălzesc în acest mod.

În mediul rural sunt peste 80% astfel de locuințe, adică 2.700.000 de locuințe încălzite cu lemn, conform datelor Institutului Național de Statistică, iar ponderea este mai mare pentru zonele montane.

Din păcate, chiar dacă protejarea mediului și a pădurilor trebuie să fie o prioritate, este imposibil pentru România să găsească și să ofere soluții alternative până în 2023.

Această măsură reprezintă una dintre multiplele greșeli din PNRR care trebuie adaptate realităților și corectate în parteneriat cu instituțiile europene”, scrie Victor Negrescu pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: victor negrescu PSD

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close