Antena 3 CNN Politică Europarlamentar PNL: CE propune direcţionarea a 82 miliarde euro către susţinerea IMM-urilor şi a angajării tinerilor

Europarlamentar PNL: CE propune direcţionarea a 82 miliarde euro către susţinerea IMM-urilor şi a angajării tinerilor

Europarlamentar PNL: CE propune direcţionarea a 82 miliarde euro către susţinerea IMM-urilor şi a angajării tinerilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Feb 2012   •   19:03

Cu ocazia reuniunii informale a Consiliului European din 30 ianuarie 2012, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a propus ca statele membre să direcţioneze fondurile care trebuie încă alocate în cadrul fondurilor structurale ale UE către susţinerea IMM-urilor şi combaterea şomajului în rândul tinerilor.

Preşedintele Barroso a solicitat statelor membre să analizeze împreună cu Comisia avantajele pe care le prezintă reprogramarea fondurilor. Având în vedere faptul că toate fondurile structurale alocate pentru perioada 2007-2013 au fost deja distribuite între statele membre şi că acestea sunt alocate în întregime programelor şi priorităţilor operaţionale, Comisia REGI a ridicat, în dezbaterea de luni, o serie de întrebări.

Coordonatoarea liberalilor în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, Ramona Mănescu, a intervenit în plenul PE, în cadrul unei dezbateri pe marginea propunerii CE punând accent pe folosirea eficientă a fondurilor de acest tip.
 
"Propunerea Comisiei Europene este bine venită cu atât mai mult cu cât criza economică a accentuat profund problemele cu care aceste categorii se confruntă. Pentru a înregistra creştere economică şi a crea noi locuri de muncă este vital ca IMM-urile să fie susţinute, iar statele membre care nu au înregistrat o absorbţie foarte mare a fondurilor europene să îşi poată reprioritiza domeniile de alocare a banilor europeni.
 
După cum se ştie însă, nu suntem la prima măsura anticriză de acest gen prin intermediul fondurilor europene. Având exemplul negativ al guvernului României, poate cel mai neperformant din Europa în privinţa absorbţiei fondurilor europene, putem spune că aceste ajutoare financiare nu au fost întotdeauna folosite conform aşteptărilor noastre.
 
Prin urmare, eficienta măsurilor anti-criză ţine de capacitatea şi disponibilitatea guvernelor de a crea cadrul naţional necesar punerii în aplicare, cu succes, a acestora", a declarat europarlamentarul PNL Ramona Mănescu, în plenul Parlamentului European.

 




×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close