Antena 3 CNN Politică Europarlamentar PSD: „Nemulţumirile protestatarilor sunt reale. OUG 13 a fost dată pe ascuns, fără explicaţii”

Europarlamentar PSD: „Nemulţumirile protestatarilor sunt reale. OUG 13 a fost dată pe ascuns, fără explicaţii”

Europarlamentar PSD: „Nemulţumirile protestatarilor sunt reale. OUG 13 a fost dată pe ascuns, fără explicaţii”
07 Feb 2017   •   12:35

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan se declară de partea manifestanţilor din Piaţa Victoriei, afirmând că lupta împotriva corupţiei trebuie să continue. El spune că modificările la codurile penale au fost făcute pe ascuns, fără a fi explicate nimănui niciodată, nici măcar celor din PSD, nici măcar celor din guvern şi că nu înţelege "ce a urmărit ministrul Justiţiei prin secretomania" privind OUG 13.

"Problema a apărut de la o discuţie care trebuia să fie una tehnică, despre nişte modificări pe care trebuia să le facă orice guvern ar fi fost la Palatul Victoria, pentru că aşa cerea Curtea Constituţională, dar nişte modificări care nu au fost explicate nimănui niciodată, nici măcar celor din PSD, nici măcar celor din guvern. A fost făcut într-un mod ciudat, pe ascuns. Nu înţeleg ce a urmărit ministrul Justiţiei prin lipsa asta de comunicare şi secretomania asta în jurul ordonanţelor, pentru că, dacă vorbiţi cu jurişti, şi nu cu jurişti din PSD, ci jurişti fără culoare politică, avocaţi, judecători, veţi vedea că textul ordonanţelor este unul bun şi România are nevoie de aceste ordonanţe. Trebuiau trimise în Parlament, trebuiau dezbătute în Parlament şi de acolo să iasă un text pe care să lucreze toate partidele politice", a declarat Ivan la RFI.

Întrebat ce-ar trebui să înveţe PSD din aceste evenimente din ultimele zile, Cătălin Ivan a spus că orice partid politic care s-ar afla la guvernare trebuie să înţeleagă că lucrurile trebuie făcute transparent şi este nevoie de dezbatere publică, de informarea cetăţenilor.

"Eu  cred că e o lecţie pe care PSD-ul a învăţat-o, o lecţie dură, pentru că, repet, nimeni din partid, sau aproape nimeni, nu a ştiut de textul acestei ordonanţe, nici chiar colegii din guvern ai domnului Florin Iordache nu au ştiut. Eu cred că plătim toţi foarte scump o iniţiativă a unui singur membru al cabinetului Grindeanu. Dacă ne uităm pe măsurile pe care acest cabinet le-a luat în acest scurt timp, doar trei săptămâni de când a fost investit, veţi vedea că este un guvern cu performanţe, un guvern care respectă toate angajamentele pe care ni le-am luat în campania electorală. Este păcat că premierul Grindeanu, un politician tânăr, foarte ambiţios şi foarte bine pregătit şi cu bune intenţii, este pus acum în această situaţie: să treacă printr-o moţiune de cenzură, să fie oamenii în stradă cerându-i demisia, eu cred că este un lucru nemeritat", a mai declarat Ivan.

×
Parteneri
x close