Antena 3 CNN Politică Europarlamentar român, despre economia la energie: "Nu tăiem din becuri ca să-i salvăm pe alţii!"

Europarlamentar român, despre economia la energie: "Nu tăiem din becuri ca să-i salvăm pe alţii!"

"Dacă mai scoatem din priză un combinat gen ALRO sau combinatul de la Galaţi tocmai am făcut economie şi ne-am încadrat în planuri. Dar este o economie împotriva voinței noastre", spune Mihai Tudose, europarlamentar PSD convins că solidaritatea la nivelul european nu ar putea funcționa, mai ales când unele ţări fac sacrificii deja.

Europarlamentar român, despre economia la energie: "Nu tăiem din becuri ca să-i salvăm pe alţii!"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    19 Sep 2022   •   19:40

"Nu fac economie dacă sting un bec sau dacă dau centrala la 19 grade, în condițiile în care eu pierd foarte multă energie, prin pereți, prin geamuri, la clădirile publice, la locuințele persoanelor.

Sunt proiecte şi programe europene, sunt bani europeni, facem anvelopare, eficiență energetică, ca să vorbim în limbaj de Bruxelles. Asta e în regulă. (...)Dar ideea asta de a economisi, de a sta pe întuneric, de a sta în frig, nu sunt de acord”, spunea europarlamentarul Mihai Tudose ieri la Antena 3 când a fost întrebat de planul UE pentru a economisi energia electrică.

Întrebat, astăzi, dacă apelul său "Nu tăiem din becuri ca să-i salvăm pe alţii!" a fost adresat şi mai departe la Comisia Europeană, Mihai Tudose, europarlamentar PSD, a spus:

"Nu. Este pur şi simplu un strigăt de revoltă asupra modului în care gestionează Comisia problema la nivelul Europei.

Ce am spus atunci şi în contextul în care atunci eram siguri că acel măreț plan de contingentare preţuri nu o să treacă, pentru că sunt ţări care s-au exprimat dinainte că nu o să fie deacord cu aşa ceva. 

Vă mai aduceți aminte cu cantități mari de materiale sanitare începând cu măscuţe şi aparate de oxigen au fost pur şi simplu rechiziționate pe ţările pe teritoriul cărora se produceau, chiar dacă ele erau contractate plătite de către alte ţări.

Până acum solidaritatea europeană a funcționat doar într-o direcție ca să spunem așa.

Mai mult, există nemulțumiri, nu numai a mea, în ceea ce privește spaţiul Schengen.

Noi am ajuns la etapa: fiindcă nu vreau, cam aici suntem. Pentru că din punct de vedere al condiţionallităţilor tehnice noi am îndeplinit tot, dar sunt unii care nu vor.

Dacă citim cu atenție toate tratatele pe care e-am semnat erau anumite lucruri de îndeplinit nu şi voința cuiva, dacă vrea şi nu vrea.

Şi dacă am ajuns la vrut şi nevrut..păi noi parcă tot le-am vrut pe toate şi ei nu vor sau nu vor în funcţie de cum e Mercur retrograd într-o zi sau alta.

Nu va funcționa! Va fi o scădere de consum datorită eficientizării energetice făcute de fiecare cetățean.

Fiindcă vin facturi mari şi oamenii mai fac economie.

Se mai închide o intreprindere din cauză preţurilor şi iată economia.

Dacă mai scoatem din priză un combinat gen ALRO sau combinatul de la Galaţi tocmai am făcut economie şi ne-am încadrat în planuri . Dar este o economie împotriva voinței noastre", a spus Mihai Tudose, europarlamentar PSD la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: mihai tudose
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close