Antena 3 Politică Europarlamentarul Monica Macovei: „Un premier fidel lui Dragnea este o ameninţare la adresa anticorupţiei şi justiţiei”

Europarlamentarul Monica Macovei: „Un premier fidel lui Dragnea este o ameninţare la adresa anticorupţiei şi justiţiei”

21 Iun 2017   •   15:55
Europarlamentarul Monica Macovei: „Un premier fidel lui Dragnea este o ameninţare la adresa anticorupţiei şi justiţiei”
Sursa foto: Foto: Intact Images

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat că nominalizarea unui premier fidel preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, este o ameninţare la adresa anticorupţiei şi justiţiei.

"Trocul Dragnea: blocarea ţării vs. propriul dosar penal. Nominalizarea unui premier fidel lui Dragnea este o ameninţare la adresa anticorupţiei şi justiţiei. De mai bine de o săptămână, ţara este blocată dintr-un singur motiv: clanurile din PSD nu mai încap în acelaşi partid. Dragnea şi Ponta, lideri de clan, au folosit şi confiscat instituţii ale statului pentru bătălia lor internă. Moţiunea de cenzură PSD vs. PSD este un demers unic şi cinic al lui Dragnea, care ştie că dă startul la un nou blocaj al ţării", se arată într-un comunicat al europarlamentarului Monica Macovei.

Ea a afirmat că 'formarea şi validarea unui nou Guvern vor asculţi lupta din PSD şi vor menţine inactivitatea în instituţiile statului conduse de PSD cu anexa sa ALDE'.

"Toţi cei care au votat astăzi pentru moţiune sunt complici la un nou blocaj al României. În plus, noul Guvern va lucra în aceeaşi stare de nesiguranţă, pentru că nu va şti când şi cum va lovi, din nou, Dragnea. Nominalizarea unui prim-ministru fidel lui Dragnea ar fi o ameninţare la adresa legislaţiei anticorupţie şi a justiţiei. Episodul Iordache se poate repeta oricând. Aşa este când votezi penali, când votezi politicieni care fură, plagiază sau mint, care sunt deja condamnaţi sau în anchete penale: riscul este să fure ţara, să o blocheze şi să o tocmească în negocieri în care doar interesul personal contează. Ca acum", a adăugat Monica Macovei.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu "România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Au votat "pentru" 241 de parlamentari şi 10 au fost "împotrivă".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close