Antena 3 CNN Politică Europarlamentarul umanist Maria Grapini solicită onestitate şi transparență în gestionarea epidemiei de COVID-19, precum și tratarea nediscriminatorie a tuturor pacienților

Europarlamentarul umanist Maria Grapini solicită onestitate şi transparență în gestionarea epidemiei de COVID-19, precum și tratarea nediscriminatorie a tuturor pacienților

Europarlamentarul PPU (social-liberal) Maria Grapini face un apel către autoritățile care gestionează epidemia de COVID-19 și solicită ca toți pacienții din România să fie tratați nediscriminatoriu, indiferent de ce afecțiuni suferă. 

Europarlamentarul umanist Maria Grapini solicită onestitate şi transparență în gestionarea epidemiei de COVID-19, precum și tratarea nediscriminatorie a tuturor pacienților
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    17 Iul 2020   •   16:30

În același timp, Maria Grapini cere o comunicare onestă și transparentă, acuzând totodată și exemplul prost pe care îl dau o parte dintre guvernanți, care încalcă regulile chiar de către ei impuse.

"Să ne rugăm la Dumnezeu să nu ne îmbolnăvim. Și nu mă refer doar la COVID-19. Sunt tot mai mulți oameni care reclamă lipsa accesului la tratament, lipsa banilor pentru aceste tratamente și lipsa mediamentelor. Acestea sunt lucrurile care ar trebui să preocupe orice guvern, căci dreptul la sănătate este unul consființit de Constituție.

Grapini: Legea carantinei va aduce noi abuzuri și discriminări

Asta i-aș întreba pe domnii Arafat, Tătaru, Orban. Se ocupă de luni de zile de câteva zeci de mii de oameni, în detrimentul a milioane. Legea izolării și carantinării, recent votată, va aduce noi abuzuri și discriminări. De ce cred guvernanții că acum trebuie "arestați" oamenii, pentru a crede că sunt bolnavi? Înainte, când oamenii erau depistați cu o boală infecțioasă, acceptau sau chiar cereau internarea, fără această lege. De ce? Pentru că înțelegeau și credeau în existența pericolului.

Din comunicarea catastrofală, din contrazicerile lor, ale oficialilor, din exemplul prost pe care îl dau ei prin încălcarea propriilor decizii, chefuri și sindrofii fără distanțare socială, fără mască, în condițiile în care unor români li s-au pus cătușele pentru că nu purtau mască, iar forțele de ordine au acționat cu forță excesivă și aplicând vizibil un dublu standard, unul pentru românii de rând, altul pentru oficiali. 

Maria Grapini: Virusul există! Trebuie să evităm spațiile aglomerate, să purtăm mască, să ne spălăm mâinile

Virusul există! Trebuie să ne protejăm, să evităm spațiile aglomerate, să purtăm mască, să ne dezinfectăm și să ne spălăm des mâinile. 

Tratamentul trebuie însă hotărât de specialiști. Nu de directorii ai Direcțiilor de Sănătate Publică, care nu sunt nici măcar medici. Nu ei trebuie să hotărască pentru cetățeanul considerat pacient înainte de a fi bolnav.

Trebuie să comunicați corect și transparent. Nu trebuie să inventați nimic, dacă sunteți cinstiți! 

Sistemul de sănătate trebuie organizat așa încât bolanvii cronici să nu mai aștepte pe la porțile spitalelor. Trebuie să asigurați necesarul de medicamente pentru toate bolile. Să asigurați intervenția rapidă, atunci când sunteți apelați.

Tratați toți pacienții fără discriminare!

Nu mai creați panică!

Puteți face asta?

Niciodată nu voi susține încălcarea drepturilor cetățeanului sub pretextul pandemiei!", este mesajul transmis de Maria Grapini.
 

×
Subiecte în articol: Maria Grapini coronavirus
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close