Antena 3 CNN Politică Europarlamentarul Victor Negrescu, detalii despre aderarea României la Schengen: "Avem un nou scenariu. Cred în această şansă"

Europarlamentarul Victor Negrescu, detalii despre aderarea României la Schengen: "Avem un nou scenariu. Cred în această şansă"

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a oferit detalii despre un scenariu care ar putea ajuta la aderarea României la spaţiul Schengen.

Europarlamentarul Victor Negrescu, detalii despre aderarea României la Schengen: "Avem un nou scenariu. Cred în această şansă"
Sursa foto: Facebook|Victor Negrescu
de Claudia Popovici    |    06 Dec 2022   •   22:20

Potrivit parlamentarului social-democrat Victor Negrescu   există un scenariu, în care să fie puse unele condiționalități suplimentare pentru ţara noastră privind migrația care ne-ar putea oferi până la finalul acestui an șansa de aderare a României la Schengen. 

"Un nou scenariu de lucru, apărut chiar în această seară este ca în rezoluția privind integrarea României la spaţiul Schengen să fie introduse anumite condiţionalităţi suplimentare, eventual să se vorbească mai clar despre modul în care România va combate fenomenul migraţional şi va asista UE pe acest subiect şi acolo să conducă la abținerea Austriei”, a spus europarlamentarul Victor Negrescu, într-o emisiune TV. 

"Sper să nu renunțăm şi să mergem la Consiliul European"

„Speranța mea este să nu renunțăm la acest subiect şi să mergem în Consiliu, pentru a introduce pe ordinea de zi a Consiliului European acest subiect este nevoie de sprijinul preşedintelui Consiliului European şi a președinției cehe la consiliu, care a dat semne pozitive”, a mai spus Victor Negrescu, potrivit bzi.ro

"Eu cred în continuare în şansa României"

"Eu cred în continuare în șansa României şi există câteva scenarii de lucru. Lucurile în continuare se joacă, într-adevăr este foarte greu, dar cred că trebuie să mergem în continuare pe linia negocierilor, a presării Austriei pe acest subiect şi să menținem acest subiect în JAI şi Consiliul Europei”, a mai spus europarlamentarul Victor Negrescu.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close