Europarlamentarul Viorica Dăncilă, lider al Grupului PSD în Parlamentul European

de M.Z.    |    13 Dec 2014   •   23:24
Europarlamentarul Viorica Dăncilă, lider al Grupului PSD în Parlamentul European Foto: Agerpres
Europarlamentarul Partidului Social Democrat (PSD) Viorica Dăncilă a fost reconfirmată lider al Grupului PSD în Parlamentul European, informează un comunicat al Biroului de presă al partidului, remis sâmbătă, potrivit Agerpres
 
Decizia a fost luată, în unanimitate, la nivelul întregului grup, imediat după alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an.
 
"Deşi în această perioadă, Viorica Dăncilă a activat drept liderul delegaţiei române S&D şi a participat în şedinţele Comitetului Executiv PSD şi Biroului Permanent Naţional, numirea acesteia nu a fost, încă, făcută publică de forurile europene de la Bruxelles din cauza campaniei electorale, în care Viorica Dăncilă s-a implicat activ în ţară", potrivit comunicatului citat.
 
Numirea Vioricăi Dăncilă a fost reafirmată chiar de către premierul Victor Ponta şi după ce Corina Creţu a devenit Comisar European din partea României.
 
Viorica Dăncilă este la al doilea mandat ca lider al Grupului PSD din Parlamentul European. În perioada 2010-2011, europarlamentarul român a condus delegaţia social democrată din partea României.
 
Viorica Dăncilă este vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală, membră a Comisiei pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen şi, de asemenea, este membru supleant în Comisia pentru dezvoltare regională.
 
Delegaţia română S&D va anunţa, în mod oficial, reconfirmarea europarlamentarului Viorica Dăncilă drept lider al grupului, chiar în sesiunea de săptămâna viitoare, de la Strasbourg, se mai arată în documentul citat.

x close