Antena 3 CNN Politică Evaluarea Națională 2021. Sorin Cîmpeanu: "Rezultatele vor fi afectate de caracterul atipic al acestui an"

Evaluarea Națională 2021. Sorin Cîmpeanu: "Rezultatele vor fi afectate de caracterul atipic al acestui an"

Evaluarea Națională 2021. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seara, că există o îngrijorare cu privire la modul în care elevii vor reuşi, pe parcursul examenului de Evaluare Naţională propriu-zis, să depăşească dificultăţile pe care le-au avut pe perioada crizei sanitare generate de pandemia COVID-19.

Evaluarea Națională 2021. Sorin Cîmpeanu: "Rezultatele vor fi afectate de caracterul atipic al acestui an"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    22 Iun 2021   •   00:10

”Simularea (Evaluării Naţionale – n.r) a avut rezultate extraordinar de bune, am avut 65,6% elevii care au reuit să promoveze în comparaţie cu un nivel de până la 40% în anii anteriori, care nu au fost ani afectaţi de pandemie. Acesta este un motiv de optimism. Pe de altă parte, este şi o îngrijorare cu privire la modul în care elevii vor reuşi şi pe parcursul examenului de Evaluare Naţională propriu-zis să depăşească dificultăţile pe care le-au avut pe perioada crizei sanitare”, a declarat, luni seară, la TVR 2, Sorin Cîmpeanu.

”Este prima generaţie care ajunge la examenul de Evaluare Naţională, după ce a început cu clasa pregătitoare. Va fi şi un moment de bilanţ pentru a face o comparaţie între profilul proiectat al a absolventului de gimnaziu, în urmă cu 9 ani, şi profilul realizat în acest moment. Rezultatele vor fi afectate de caracterul complet atipic al acestui an.”, a mai spus ministrul Educației.

Ministrul a subliniat că subiectele Evaluării Naționale care începe marţi sunt asemănătoare cu cele pe care le vor primi tinerii de 15 ani la evaluarea PISA de anul viitor.

”Pe de altă parte, sperăm ca numărul celor care se vor prezenta la examen să fie cât mai aproape de cei 131.177 de elevi încrişi, pentru că, altfel, ar însemna că, deşi sunt elevi care ar fi putut să susţină examenul de evaluare naţinală, nu s-au prezentat, deci ar fi un interes scăzut pentru finalizarea şcolii”, a mai declarat Cîmpeanu.

Cum se va desfășura examenul la Evaluare Națională 2021

Reamintim că din acest an subiectele sunt sub forma testelor PISA – pe broșuri de 10 pagini. Pentru rezolvarea acestora, elevii au la dispoziție 2 ore. De asemenea, 15 minute vor fi alocate pentru completarea colțului broșurii, care va închis și lipit.

Prima probă a Evaluării Naționale 2021 va avea loc la limba și literatura română, pe 22 iunie, urmată pe 24 iunie de proba la matematică. Examenul se va încheia pe 25 iunie, cu proba la limba și literatura maternă

Accesul în unitățile de învățământ se va realiza până la ora 8:30. De asemenea, probele scrise pentru Evaluarea Națională încep la ora 09:00.

Pe 29 iunie 2021 – (până la ora 14:00) va avea loc afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor. 

Tot pe 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) se poate face depunerea contestațiilor. Soluționarea contestațiilor se va face în perioada 30 iunie – 4 iulie. Pe 4 iulie are loc și afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

×
Parteneri
Tudor Buzatu, fiul baronului de Vaslui, rupe tăcerea
x close