Antena 3 CNN Politică Excluderea lui Oprea din PSD, blocată de filiala Ilfov. Decizia BPN, "nefondată şi nestatutară"

Excluderea lui Oprea din PSD, blocată de filiala Ilfov. Decizia BPN, "nefondată şi nestatutară"

Excluderea lui Oprea din PSD, blocată de filiala Ilfov. Decizia BPN, "nefondată şi nestatutară"
12 Ian 2009   •   21:22

Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc şi Marian Vanghelie nu vor insista pentru excluderea lui Gabriel Oprea din partid chiar dacă au propus acest lucru în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional. Potrivit statutului acestei formaţiuni politice, excluderea unui membru de partid nu poate fi decisă decât de filiala din care face parte. Gabriel Oprea este liderul filialei Ilfov, iar potrivit unor surse din partid, social-democraţii din respectivul judeţ nu au de gând să-l sancţioneze pe Oprea pentru a da curs dorinţelor de la centru. Mai mult, lideri ai PSD Ilfov ar ameninţa cu migrarea la PD-L în cazul în care lucrurile ar merge prea departe în cazul lui Oprea.
După ce conducerea PSD a decis luni, retragerea sprijinului politic pentru Gabriel Oprea şi înlocuirea sa din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, social-democraţii ilfoveni strâng rândurile în jurul liderului lor de filială.Liderul PSD, Mircea Geoană a precizat luni că propunerea de excludere a lui Oprea din formaţiunea social-democrată a fost deja înaintată Comisiei de integritate a partidului.
Conform statutului PSD, un membru de partid poate fi exclus numai de filiala din care face parte. Astfel, filiala PSD Ilfov al cărei lider este chiar Gabriel Oprea ar avea ultimul cuvânt în materie. Biroul Permanent Naţional poate face doar o propunere de excludere în acest sens, comisia de disciplină a partidului fiind cea care ar urma să o analizeze şi să emită o recomandare către filiala competentă.
Atmosfera din cadrul social-democraţilor ilfoveni nu încurajează continuarea acţiunii de excludere a lui Gabriel Oprea din PSD, susţin surse social-democrate. ?Cei de acolo în frunte cu vicepreşedintele Pandele îi sunt fideli. Geoană se va mulţumi cu înlocuirea lui Oprea de la MAI? susţin sursele citate. Pesediştii ilfoveni ar fi ameninţat chiar cu migrarea în masă la PD-L în cazul în care liderii din Kiseleff s-ar încăpăţâna cu mazilirea lui Oprea până în pânzele albe.
Update:
Comitetul Executiv al Consiliului Organizaţiei Judeţene PSD Ilfov a respins ?categoric? decizia Biroului Permanent Naţional al PSD de retragere a sprijinului politic şi de excludere din partid a ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea. Într-un comunicat, citat de Mediafax, decizia este calificată ca ?nefondată şi nestatutară?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea statut excludere
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close