Antena 3 CNN Politică Exclușii din ALDE vor partid nou

Exclușii din ALDE vor partid nou

Exclușii din ALDE vor partid nou
Sursa foto: Foto: Facebook/Daniel Constantin
05 Mai 2017   •   12:28

Deputatul Eugen Durbacă, exclus joi din ALDE alături de fostul copreşedinte al partidului, Daniel Constantin, şi deputatul Mircea Banias, a declarat vineri, la Galaţi, că împreună vor face un alt partid şi un nou grup parlamentar. 

El a precizat că nu va contesta decizia de excludere din ALDE. 

'Construim un nou partid. Noi, fostul Partid Conservator, avem organizaţii în 36 dintre cele 41 de judeţe. Facem alt partid, facem şi un nou grup parlamentar - noi cei trei excluşi şi încă doi colegi care urmează să fie daţi afară - aşteptăm să vină şi alţi parlamentari alături de noi. Nu se termină lumea pentru că am fost exclus', a spus Eugen Durbacă, menţionând că ştie cine vor fi ceilalţi doi colegi care vor fi excluşi cât de curând din ALDE, dar nu vrea să-i dea publicităţii. 

Durbacă a mai spus că se aştepta să fie dat afară din ALDE şi că liderul formaţiunii politice, Călin Popescu Tăriceanu, l-a decepţionat prin măsurile pe care le-a luat. 

'Era de aşteptat să fim excluşi. Noi suntem semnatarii acţiunii în instanţă prin care am contestat Congresul ALDE ca fiind nestatutar şi, de asemenea, am făcut acţiune în instanţă că dorim să se revină la situaţia iniţială, la cele două partide Partidul Conservator şi Partidul Liberal Reformator (PLR). Săptămâna trecută, ni s-a cerut să ne retragem acţiunile. Sigur că nu am retras nimic, când noi considerăm că este corect. Gestul conducerii ALDE nu mi se pare firesc. Pe mine, domnul Tăriceanu, om la 70 de ani, m-a decepţionat. Nu este un om serios. Minte aşa cum respiră', a spus fostul deputat ALDE. 

În urmă cu o săptămână, Durbacă a fost schimbat din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene ALDE Galaţi, locul lui fiind luat de fostul secretar de stat Cristian Dima, provenit din PLR şi care ocupase una dintre funcţiile de prim-vicepreşedinte. 

×
Subiecte în articol: ALDE Daniel Constantin
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close