Antena 3 CNN Politică EXCLUSIV. Cristian Pârvulescu: Avem o problemă de comunicare când vine vorba de Schengen

EXCLUSIV. Cristian Pârvulescu: Avem o problemă de comunicare când vine vorba de Schengen

EXCLUSIV. Cristian Pârvulescu: Avem o problemă de comunicare când vine vorba de Schengen
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Dec 2013   •   19:54
Profesorul Cristian Pârvulescu a explicat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, la Antena 3, că România are o problemă de comunicare când vine vorba de aderarea la spaţiul Schengen şi percepţia asupra corupţiei. 
 
"Avem o problemă de comunicare, ei nu au încredere în noi şi să ştiţi că sunt foarte mulţi care se întreabă dacă a fost oportună intrarea României aşa devreme. Vorbim despre oameni de bună credinţă, nu conservatori sau extremişti. Nu este suficient ca premierul să fie primit cu onoruri prin toată lumea, ca să rezolve problema Schengen. Problema corupţiei este comună şi României şi Bulgariei. Probleme şubrezesc statul şi la frontieră. Şi nu suntem foarte convingători când nu rezolvăm toate probleme corupţiei. "
 
Totuşi, Pârvulescu a explicat că România nu a avut de suferit foarte tare în clasamentul privind percepţia corupţiei al Transparency International, ceea ce înseamnă că România demonstreazăe eforturi reale de luptă împotriva corupţiei.
 
"Pe de altă parte, s-a făcut public clasamentul corupţiei şi putem vedea că în România a mai scăzut corupţia. Dar să vă dau un exemplu mai sonor. Spania. Spania s-a prăbuşit în acest clasament. Grecia a căzut. Corupţia percepută nu este ceva real, este ceva ce observă străinii, diplomaţii, în ţara noastră. Noi suntem undeva pe locul 69 din 177, în lume. Am revenit într-o zonă acceptabilă. Nu ne aşteptăm la minuni, dar austeritatea a făcut dezastre peste tot în lume."
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close