Antena 3 CNN Politică EXCLUSIV. Critici dure aduse ministrului de Interne de șefa DNA. Cum răspunde Carmen Dan

EXCLUSIV. Critici dure aduse ministrului de Interne de șefa DNA. Cum răspunde Carmen Dan

EXCLUSIV. Critici dure aduse ministrului de Interne de șefa DNA. Cum răspunde Carmen Dan
Sursa foto: Foto: Gov.ro
de S.T.    |    25 Sep 2017   •   14:16

Ministrul de Interne Carmen Dan îi răspunde șefei DNA, după ce Laura Codruța Kovesi i-a adus critici dure.

Codruţa Kovesi s-a plâns de indiferenţa ministrului de Interne. A cerut cinci poliţişti care să fie detaşaţi la DNA, însă cererile aşteaptă răspuns de câteva luni.

Kovesi: Nu cred că cinci oameni influenţează activitatea MAI. Nu s-au semnat detaşările la DNA

„Dimineață am avut o discuție cu doamna procuror în care i-am prezentat care este motivul și din ce considerente ministrul de Interne nu a mai semnat pentru detașarea unor polițiști cu atribuții de poliție judiciară către nicio structură de Parchet, însă nu e o abordare doar în privința instituției pe care o reprezintă. Aveam detașați la DNA 245 de polițiștă, amintesc că este o hotărâre de Guvern prin care în responsabilitatea ministerului de Interne este și detașarea unui număr de 40 de polițiști. Reiese foarte clar că noi suntem peste angajamentul asumat. Sunt 245 de polițiști care lucrează și sprijină această instituție”, a spus ministrul Carmen Dan, luni, la emisiunea „Esențial”.

Unii caută mereu justificări și rezolvări la alții, noi căutăm să ne rezolvăm problemele la noi în instituție. Asta a fost discuția și nu cred că m-a văzut cineva pe mine ieșind public și spunând că am o problemă instituțională și consider că rezolvarea problemei ar consta în detașarea unor oameni la alte instituții”, a adăugat ministrul de Interne.

Mi-e greu să cred că activitatea DNA este blocată, pentru că n-am detașat noi cinci polițiști”, a precizat ea.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close