Antena 3 CNN Politică Executivul a aprobat proiectul de rectificare bugetară pentru anul 2012

Executivul a aprobat proiectul de rectificare bugetară pentru anul 2012

Executivul a aprobat proiectul de rectificare bugetară pentru anul 2012
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Aug 2012   •   16:55

Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, proiectul de rectificare bugetară pe anul 2012, a anunţat, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta, scrie Agrepres.
   
'Am preluat în luna mai un buget deja aprobat de vechea majoritate parlamentară şi vechiul Guvern (...) cu o filosofie de austeritate, antisocială. (...) A trebuit să facem realocările necesare', a explicat Ponta.
   
El a precizat că Executivul a aprobat rectificarea bugetară pornind de la obligaţia de a rămâne într-o limită clară de disciplină financiară şi de a respecta acordurile cu creditorii internaţionali.


Proiectul de rectificare bugetară prevede modificarea deficitului bugetar de la 1,9 % la 2,25 % din PIB, pe fondul majorării veniturilor bugetului general consolidat cu 0,62 miliarde lei şi a cheltuielilor cu 3,069 miliarde lei faţă de programul iniţial.
   
Rectificarea bugetară a fost agreată cu Fondul Monetar Internaţional şi, potrivit Consiliului Fiscal, noile ţinte sunt în concordanţă cu prevederile Legii 291/2011 privind aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în strategia fiscal-bugetară.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va asigura subvenţiile atât pentru crescătorii de porci, cât şi pentru crescătorii de păsări, Executivul fiind pregătit să ajute agricultorii afectaţi de secetă, a declarat primul ministrul Victor Ponta, la finalul şedinţei de Guvern.
   
'În urma unei licitaţii a Ministerului Comunicaţiilor banii colectaţi vor merge către Ministerul Agriculturii şi către toţi agricultorii afectaţi de secetă', a spus premierul.

×
Subiecte în articol: deficit bugetar PIB
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close