Antena 3 CNN Politică Executivul Croitoru va fi făcut public azi: Şeitan, Aurescu, Pogea, Predoiu, posibili miniştri

Executivul Croitoru va fi făcut public azi: Şeitan, Aurescu, Pogea, Predoiu, posibili miniştri

Executivul Croitoru va fi făcut public azi: Şeitan, Aurescu, Pogea, Predoiu, posibili miniştri
Sursa foto: Lucian Croitoru
23 Oct 2009   •   14:41

Mihai Şeitan a fost propus de către PDL pentru postul de ministru al Muncii, iar Bogdan Aurescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, este o variantă analizată pentru portofoliul de ministru de Externe, susţin surse democrat-liberale. Totodată, varianta păstrarii ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu a fost sugerată premierului desemnat, Lucian Croitoru în cadrul discuţiilor purtate astăzi cu liderii PNL. Croitoru urmează să anunţe astăzi după amiază, la ora 16:00 formula de guvern pe care o va propune spre validare Parlamentului.
"La acest moment nu s-a stabilit încă dacă viitorul Guvern va fi format exclusiv din tehnocraţi, iar discuţiile mai continuă", au arătat sursele citate de agenţia Mediafax.
De altfel, aproape toţi miniştrii PDL s-au adunat, vineri, la Palatul Victoria, pentru discuţii cu Boc şi Croitoru.
Premierul interimar Emil Boc a declarat că la discuţia de vineri de la Guvern cu premierul desemnat Lucian Croitoru i-a oferit acestuia sprijin politic pentru formarea noului Cabinet, inclusiv cu "resurse umane".

"Am avut o întâlnire astăzi cu premierul desemnat, în care l-am asigurat de sprijinul nostru politic, care constă inclusiv în asigurarea resursei umane necesare", a precizat, vineri, Emil Boc, prezent la semnarea unor contracte de finanţare pentru instalarea internetului în şcoli.
Conform surselor citate, PDL a propus lui Coroitoru numirea unor specialişti cu rezultate profesionale greu de contestat cum ar fi Mihai Şeitan, pentru Muncă şi Bogdan Aurescu, pentru Externe. Totodată, o altă varinată de lucru a vizat păstrarea actualului deţinător al portofoliului Justiţiei, Cătălin Predoiu, în viitoarea formulă de guvern invocându-se buna imagine şi percepţie pe care acesta o are la nivelul UE.
Alte voci din PDL susţin că ar fi posibilă şi menţinerea lui Gheorghe Pogea la Finanţe ca unul care a dus greul negocierilor cu FMI şi care ar fi cel mai avizat să continue discuţiile cu delegaţia acestei instituţii internaţionale şi să aplice angajamentele asumate.
Guvernul cu care ar urma Croitoru să se prezinte în faţa parlamentului ar viza crearea a doar 14 ministere conduse de tehnocraţi şi specialişti, care beneficiază însă în momentul de faţă doar de susţinerea PDL.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close